Het grote probleem is dat "de anderen "met veel meer zijn en "de anderen" dus ook meer kans hebben om te winnen en dat ook doen.

Het probleem begint met zelfmedelijden en vinden we dan ook nog iemand die ook altijd pech heeft dan begint het klagen pas echt lekker op gang te komen.
Redenen waarom wij niet draaien en de ander wel zet ik even op een rijtje voor je. Je kunt dan zo het deel wat bij jou woonplaats hoort weglaten en het is duidelijk waarom jij niet vroeg pakt en de anderen wel

Ik verdeel het land maar even in een paar stukken met voorbeelden.
-Aan de kust is het altijd lang licht en ze hoeven alleen maar de kustlijn te volgen en ze komen bij hun hok
-In het oosten zit je veel beter dan ergens anders met die overwegend westen wind.
-In het zuiden moet je wonen want dan hebben je duiven de minste kilometers en dus de kortste vliegtijd met duiven die nog niet zo moe zijn dat ze nog reserves hebben.
- In het Noorden moet je zitten want met die neutralisatietijd zit je daar gebakken met al die duiven die doorvliegen in die tijd.
-In midden Nederland vallen ze s'nachts bij bosjes met al die verlichte autobanen!

Het leuke is dat in alle 5 de bovengenoemde punten wel een stukje waarheid zit. Maar deze 5 redenen gelijk het hele land bestrijken.

Dan is het altijd nog zo dat het weer mede bepaalt hoe de vlucht gaat verlopen en dat is ook nog eens niet altijd voor heel Nederland hetzelfde.( denk aan droge plekken en buien)

Wat ik hier met dit stukje wil zeggen:
Zit je een keer in het voordeel dan moet je zorgen dat je duiven top zijn en dat je dan toeslaat. Geniet dan met volle teugen en loop gerust een beetje met de borst vooruit.
Zit je ongunstig door de omstandigheden zorg dan dat je in je directe omgeving er goed bij zit , neem je verlies en feliciteer de winnaars.

Aankomende winter komen er weer hele waslijsten met ideeën over hoe het eerlijker te maken. Op zich prima maar helaas zijn een heel groot deel niet om het eerlijker te maken maar gunstiger voor de persoon/gebied waar de inzender woont.

Zelf denk ik dat het zo slecht nog niet is zoals het is. En gaan we wat veranderen dan graag iets waar het voor iedereen beter van wordt en niet voor een klein gedeelte en de rest gaat er op achteruit.

Tot slot: wees een kerel , ook als je verliest!