Hallo allemaal, zoals al gezegd is er veel animo voor de loten (duivenverkoop) geweest. Dit is in ieder geval al erg positief, In totaal is er voor 337,50 EUR aan loten verkocht, dit is super! Ikzelf zal dit bedrag verhogen naar 360 EUR, want dan kan er op 4 vitesse vluchten een gelijk bedrag van 90 EUR aan prijzen worden vervlogen.  En de vier vluchten waar de prijzen zijn te winnen, zijn:
- Quievrain van 1 juni
- Niergnies van 15 juni
- Quievrain van 29 juni
- Lennik van 20 juli
En we willen de prijzen wel verdelen, dus stel er worden op een vlucht 9 prijzen vervlogen dan mogen de 3 eerste melkers, de 3 laatste melkers en 3 middelste melkers in willekeurige volgorde uitzoeken. Ps. Nog een kleine toevoeging, de prijzen die worden vervlogen kunnen alleen gewonnen worden door leden die loten hebben gekocht.

Groeten Dennis

PMV (Paramyxo virus) geconstateerd

De NVWA heeft ons geïnformeerd dat er Paramyxo is constateert in Noord Holland. De NPO roept alle liefhebbers op om nog niet gevaccineerde (jonge) duiven direct te laten vaccineren tegen PMV. Dat geldt voor alle liefhebbers en in het bijzonder de liefhebbers in Noord-Holland.

Beste sportvrienden en -vriendinnen,

Eerst even over HWH Midfond: er zijn 204 duiven opgegeven. Dat betekent voor 6 vluchten 3,- per duif = 612,- euro. De HWH winnaar van elke vlucht ontvangt dus 102,- euro.

Dan ook nog even terug naar eerverleden week Quievrain. Daar leverde Andries van der Eijk de beste hokprestatie van de afdeling en was tevens grootmeester. Een prima prestatie, waarvan alsnog akte.

En vervolgens afgelopen zaterdag Morlincourt als eerste midfondvlucht. Die viel niet mee. Genoeg stof voor discussie onder de liefhebbers: de al-of-niet invloed van ruimtestof vanwege de zonnestorm, maar ook het programma met achtereenvolgens Morlincourt, Pt. St. Maxence, en nog een keer Pt. St Maxence voor de boeg. Er wordt hard nagedacht over de aantallen duiven die de komende periode worden ingekorfd hoor ik uit verschillende verenigingen.

Op Morlincourt gingen 12.059 duiven van afdeling N-H los, waarvan 2980 uit Kring 1.

De topper was de 047 van Gerhard Tromp die als eerst getekende de overwinning  en de HWH pakt in Kring 1 en tevens 2e wordt in  de afdeling. Als we kijken naar de top 10 ziet het rijtje er als volgt uit:

 1. Gerhard Tromp
 2. Team Nijman
 3. Frank Rodenburg
 4. Peter Crans
 5. Peter Crans
 6. Henk Pijper
 7. Han Hoekstra & Zn
 8. Team Nijman
 9. Wim Ruiten
 10. Team Nijman

De bloemen en de HWH  zijn voor Gerhard, de voerbon voor de 100e duif gaat naar Wim Ruiten, de voerbon voor de 150e duif wordt gewonnen door Lex Udo.

Bij deze alle winnaars gefeliciteerd namens de Attractiecommissie en iedereen veel succes voor komend weekend !

Peter Witte

Wordt lid van de Fondclub Noord-Holland !
De Fondclub houdt zich o.a met de volgende activiteiten ten behoeve van de leden bezig: Er worden in totaal 22 (fond) vluchten vervlogen met gratis geld prijs van €100,- voor de eerst getekende !
Instandhouding van deze website met gedurende het vliegseizoen actuele uitslagen en portretten van elke vluchtwinnaar; Publicatie van de vluchtresultaten in de duivenbladen; De organisatie van een sfeervolle feestavond/kampioenenhuldiging; De kosten voor het lidmaatschap van de Fondclub en de deelname aan de wedvluchten zijn zeer laag, de contributie bedraagt slechts 20,00 euro per jaar, uitslag is niet verplicht Betaal tijdig uw contributie voor 2024, voor 1 mei 20 euro per lid, combinaties betalen per lid Vermeld uw lidnummer erbij !
Graag op bankrekening: NL45INGB0002433231 t.n.v. Fondclub Noord-Holland, Heemskerk

Beste sportvrienden en – vriendinnen,

Na twee oefenpotjes gaan we aanstaande zaterdag weer voor de punten op Roosendaal. De eerste Vitesse vlucht en dat betekent dat de leden van Kring 1 die HWH willen spelen dit vóór a.s. zaterdag moeten doorgeven aan de contactpersonen van P.v. Den Helder. In de bijlage vinden jullie een overzicht met toelichting. We gaan er van uit dat dit duidelijk is, maar mochten er fouten in staan of roept het vragen op, mail dan even of bel even: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  0251-670924

Namens de Attractiecommissie Kring 1 wens ik iedereen veel succes aanstaande zaterdag.

Peter Witte

                                                                       HWH / DERBY JONG         SEIZOEN 2024

SPELSOORT

AANTAL VLUCHTEN

BEDRAG PER VLUCHT

TOTAAL PER DUIF

VITESSE

10

0,50

5,00

MIDFOND

6

0,50

3,00

DAGFOND

6

0,50

3,00

JONGE DUIVEN KORT

5

0,25

1,25

JONGEDUIVEN LANG

5

0,25

1,25

NATOUR

5

0,50

2,50

DERBY JONG

Max 10 duiven kunnen worden opgegeven voor de Derby

1

Derby wordt vervlogen op Niergnies 3/8/24

Inleg per duif

1,00 euro


1,00 euro

 

 • De verenigingen dienen de opgegeven aantallen duiven per lid door te geven vóór de zaterdag dat de eerste vlucht van de spelsoort begint.
 • De contactpersoon wordt verzocht de aantallen en de namen van de betreffende leden te melden bij Peter Witte (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) en bij Wim Ruiten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).
 • Het totaal bedrag aan inleg van hun leden dient te worden overgemaakt naar Wim Ruiten: NL 79ABNA0837339804 onder vermelding van de HWH waar het om gaat.
 • De gewonnen gelden worden gestort op rekening van de penningmeester van de vereniging van de winnaar. Vervolgens maakt de penningmeester dit over naar de winnaar
 • HWH kan per discipline 1 keer worden gewonnen
 • Alle verenigingen en de splitleden kregen wekelijks bericht van de HWH uitslag
 • De totaal inleg van de Derby Jong wordt als volgt aan de deelnemers uitgekeerd: 1e prijs 50%, 2e prijs 30%, 3e prijs 20 %.