Update Leo Pronk,

Vandaag, vrijdag 12 maart, contact gehad met Leo Pronk. Vannacht voor het eerst geslapen zonder zuurstof,  vond het best spannend na zo'n lange tijd aldoor zuurstof te hebben gehad. Zijn stem is nog altijd heel slecht, krijgt volgende week thuis allemaal therapeuten over de vloer om hem weer langzaam op de been te krijgen. Zelfde geldt voor de ademhaling en natuurlijk om zijn spieren weer op basisniveau te krijgen. Elke dag moet hij drankjes drinken om zijn eiwit gehalte weer omhoog te krijgen. Het is, om in zijn woorden te spreken, niets dat je zoiets krijgt, maar het gaat heel lang duren om weer op normaal niveau te komen. Leo vindt het jammer dat hem nu moet overkomen , weer een seizoen naar de knoppen, maar hij vindt het belangrijker dat hij het overleefd heeft. Als er leden zijn die hem een hart onder de riem willen steken, kan dat  in de vorm van een kaartje of email,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of adres,
Balgweg 89 A
1764KD Breezand

Zal zeker gewaardeerd worden.


Update Leo Pronk,

Nadat de vorige update is geplaatst het volgende. Maandag opgenomen in ziekenhuis en gelijk aan het zuurstof, 5 ltr, en is nu afgebouwd naar 1 ltr. Wanneer het zo blijft gaan kan hij hoogst waarschijnlijk naar huis. Er wordt morgen zuurstof bij hem thuis gebracht voor blijvende ondersteuning. Ook is er saturatie meter gehaald om constant te meten over zuurstof in het bloed. Dus een beter bericht als van de week al zal het nog lang gaan duren. Want na een minuut praten is hij niet meer te verstaan.

Jullie zijn weer op de hoogte van zijn toestand, tot de volgende update


Update Leo Pronk,

Leo is vrijdag onverwachts ontslagen uit het ziekenhuis om thuis verder aan te sterken. Na dat hij thuisgekomen is, begonnen de problemen opnieuw, heel veel hoesten en opnieuw benauwd zo erg vermoeiend, dat sloopt het lichaam. Maandag ochtend is de huisarts weer gekomen die heeft gelijk weer een ziekenauto laten komen en Leo laten opnemen in Alkmaar en gelijk weer aan het zuurstof, hopend dat het nu weer beter gaat.


Vanochtend Aad overdevest gesproken omtrent Leo Pronk. De koorts is bijna weg en ze zijn bezig om hem van het zuurstof af te halen. Hij is zelfs even uit bed geweest en met de fysiotherapeut enkele stapjes gedaan, dus er is verbetering, maar hij is er nog lang niet. Hij heeft nog een lange weg te gaan, als je andere gevallen, die ook corona hebben gehad, mag geloven.

M.v.g. Marijn van Geel.


Update Leo Pronk, Nadat ik gisteren een bericht heb verzonden over de toestand van Leo Pronk, nu een update , Leo had gisteren hele hoge koorts en erg benauwd waarna er is besloten dat hij opgenomen zou worden. Gisteren is hij inderdaad opgenomen, gelijk in de ambulance is er bij hem zuurstof aangesloten en naar Alkmaar gebracht waar hij ook medicatie kreeg toe gediend. Vanmorgen was de koorts gezakt en gaat de toestand heel langzaam weer voor uit, maar ze zijn er nog lang niet want hij is erg verzwakt. Hopelijk kan ik veel meer van deze berichtjes sturen, en vanaf deze kant wensen wij hem heel veel beterschap, ondanks hij dit zelf niet kan lezen, maar misschien de familie het voor ons over brengt.

tot de volgende update.


Hallo Allemaal, We werden net gebeld door Aad Overdevest over dat Leo Pronk ernstig Ziek is, Corona. Hij heeft Kitty aan de lijn gehad en die vertelde dat de situatie met Leo ernstig verslechterd en wel zo dat ze wachten op een opname in het ziekenhuis. Hij moet zo spoedig mogelijk aan het zuurstof, dus toch een drama voor hun familie, van de week hebben ze afscheid moeten nemen van de moeder van Kitty en haar vader heeft precies hetzelfde, ook ernstige corona, , Kitty was begin vorige week de eerste in het gezin van Leo die besmet raakte. Al Met al een hele trieste situatie , Aad zal mij op de hoogte houden over situatie. M.v.g. Marijn van Geel.