Beste allemaal,

Er is verwarring over het aantal dagfond vluchten vanwege de eerdere afgelaste vlucht. Ook bij ondergetekende. In overleg wordt nu uitgegaan van 5 resterende dagfond vluchten  in plaats van 6. Dat betekent dat we het over 2,50 per duif hebben in plaats van 3,- euro. De rest blijft zoals het was.

Vriendelijke groet,

Peter Witte


Beste sportvrienden en -vriendinnen,

Afgelopen zaterdag eindelijk een vroege lossing met een normaal verloop. In Pontoise bij Parijs gingen 7040 duiven de lucht in en na een rondje om de Eiffeltoren ging het noordwaarts met een ZW windje in de rug. Voor Kring 1 ging het om 1534 duiven. Op afdelingsniveau zien we Chiel de Wit, Frits Jonker, Frank Rodenburg en Team Nijman op het eerste blad, wat betekent dat met name de liefhebbers onderin de afdeling de vroegste duiven klokten. In Kring1 was het vooral spannend in Zuid- Scharwoude waar de hokken staan van Chiel de Wit en Frits Jonker.  Het leidde tot de volgende uitslag:

  1. Chiel de Wit
  2. Chiel de Wit
  3. Frits Jonker
  4. Frank Rodenburg
  5. Chiel de Wit
  6. Team Nijman
  7. Team Nijman
  8. Frits Jonker
  9. Team Nijman
  10. Frank Rodenburg

De bloemen zijn voor de 1e getekende van Chiel, die tevens de HWH wint. De voerbon voor de 100e duif is voor Nico Ory.

Verder is de eerste strijd geleverd op de langere afstanden, te weten Bordeaux en van de Kring 1 spelers zien we in de afdelingsuitslag Hommes & Co de 4e, 13e en 14e duif klokken, Aris Louwe heeft de 5e, Peter Schellevis de 11e, en Hommes en Znn de 12e duif.

Alle winnaars gefeliciteerd namens de Attractiecommissie. En omdat wedvluchten met gewoon duivenweer weer tot de mogelijkheden behoren wensen we iedereen een goed duivenweekend op Niergnies en Chateaudun !

Peter Witte