Beste sportvrienden en -vriendinnen,

Eerst even over HWH Midfond: er zijn 204 duiven opgegeven. Dat betekent voor 6 vluchten 3,- per duif = 612,- euro. De HWH winnaar van elke vlucht ontvangt dus 102,- euro.

Dan ook nog even terug naar eerverleden week Quievrain. Daar leverde Andries van der Eijk de beste hokprestatie van de afdeling en was tevens grootmeester. Een prima prestatie, waarvan alsnog akte.

En vervolgens afgelopen zaterdag Morlincourt als eerste midfondvlucht. Die viel niet mee. Genoeg stof voor discussie onder de liefhebbers: de al-of-niet invloed van ruimtestof vanwege de zonnestorm, maar ook het programma met achtereenvolgens Morlincourt, Pt. St. Maxence, en nog een keer Pt. St Maxence voor de boeg. Er wordt hard nagedacht over de aantallen duiven die de komende periode worden ingekorfd hoor ik uit verschillende verenigingen.

Op Morlincourt gingen 12.059 duiven van afdeling N-H los, waarvan 2980 uit Kring 1.

De topper was de 047 van Gerhard Tromp die als eerst getekende de overwinning  en de HWH pakt in Kring 1 en tevens 2e wordt in  de afdeling. Als we kijken naar de top 10 ziet het rijtje er als volgt uit:

  1. Gerhard Tromp
  2. Team Nijman
  3. Frank Rodenburg
  4. Peter Crans
  5. Peter Crans
  6. Henk Pijper
  7. Han Hoekstra & Zn
  8. Team Nijman
  9. Wim Ruiten
  10. Team Nijman

De bloemen en de HWH  zijn voor Gerhard, de voerbon voor de 100e duif gaat naar Wim Ruiten, de voerbon voor de 150e duif wordt gewonnen door Lex Udo.

Bij deze alle winnaars gefeliciteerd namens de Attractiecommissie en iedereen veel succes voor komend weekend !

Peter Witte