Verslag: VT14                                                                 Afr. Zevenhuizen 09/04
Aantal duiven: 479                                                          Aantal liefhebbers: 23
Lostijd: 09u 45                                                                Wind en weer: NW koud met buien

Ja , dit is dan het eerste verslag van de wedstrijden die gestreden gaan worden bij de postduiven vereniging Den Helder. Na jaren de verslagen geschreven te hebben bij PV Nieuwediep gaan we dus verder bij PV Den Helder en zal ik proberen een zo goed mogelijk verslag te geven van het wel en wee voor en na de wedvluchten ,
De eerste africhting stond al weer voor de deur, en als duiven melker is er niets zo belangrijk  het weer in de week in de gaten houden, na een paar prachtige weken gehad te hebben,  was het weer de week voor de inkorving geheel omgekeerd en was het koud met buien,  ook de vooruitzichten voor zaterdag waren koud en buien. In de loop van de week was de inkorfcommissie bijeen gekomen om de nieuwe inkorf methode te bespreken. De duiven worden verdeeld over de boxen en er wordt ingekorfd op een door de computer bepaalde tafel, iedere week is dat verschillend. Het kan  alleen goed gaan als het plan strak gevolgd wordt. Er  zijn 3 inkorftafels beschikbaar dus moeten er ook drie inkorfploegen zijn om dit allemaal te verwezenlijken. Dus een hele uitdaging voor de inkorfcommissie.  Ook moesten de Benzing klokken voor de inkorving nog voorzien worden van het vliegprogramma en dat gebeurde bij het rekenbureau, wat ook bezet is door een aantal nieuwe medewerkers,  die alles voor de eerste keer deden, maar dat ging prima onder leiding van Jan Scheer, Ad ( v Kesteren) en Wim ( Ruiten) zijn ook al weken daarvoor bezig zich in te werken.
Dan de inkorving,  over het algemeen ging het goed,  hier en daar moet er nog wat structuur in gebracht worden en het bleek ook hoe belangrijk een oefenvluchtje is waar alle duiven over de antenne gaan, diverse duiven waren nog niet gechipt of verkeerd gechipt enz, De foutjes worden a.s. dinsdag rechtgetrokken,
De wedvlucht, het was Zaterdag, zoals verwacht, een pittige noordwesten wind met flink wat buien,  gepaard gaande met hagel enz. die over Noord Holland trokken. Toch zag de lossing commissie een gaatje om de duiven zo goed mogelijk te laten vertrekken.
Om 09u45  werd het sein lossen gegeven en dan maar afwachten hoe laat ze zouden arriveren, tegenwoordig kunnen  we via Compuclub live de tijden op de voor hand zien en zo vrij goed berekenen hoe laat ze zouden moeten arriveren in Den Helder.
Het was Peter( Schoonhoven) die even zijn visite kaartje afgaf door de eerste 2 prijzen op te eisen, ook de 10e was voor hem, op de voet gevolgd door de andere Peter (Crans) 3 en 4, Bart ( Schoolderman) 5, Hessel ( Bais) op 6, Rens ( v/d Zijde) op 7 Piet ( Valk) op 8 en Henk( Pijper ) sluit de top tien op 9 , zeven verschillende liefhebbers bij de top 10 en dan van Julianadorp tot voor en achter in Den Helder , beter konden de prijzen niet verdeeld worden.
De kop is er af, achteraf bleek dat Cees ( Schekkerman) helemaal niet ingelezen was bij de computer en Rens niet in de uitlag stond van de Kring.  De oorzaken zijn gevonden en worden opgelost. Ook het aanleveren en uitleveren van de klokjes na inkorving en in lezen in de computer moet nog gestroomlijnd worden,  maar daar gaan we aan werken.
Dan is Patrick( Mastemaker) na het afslaan bezig geweest om de nieuwe update voor de Benzing klokken en inkorfsystemen te downloaden, uiteindelijk is dat gelukt, dus de reeds aanwezige Benzing klokken zijn ge├╝pdatet en de rest zal a.s. week of later gebeuren.
Op naar de volgende vlucht en dat wordt tevens de eerste Vitesse vlucht Roosendaal, het weer aankomende week ziet er prima uit dus voldoende gelegenheid om ze weer in goede vorm te brengen. Tevens kan dan weer de HWH Vit  voor de Kring opgegeven worden en gaan in de vereniging de diverse attracties weer vervlogen worden.

Tot volgende week.


Uw reporter