Verslag: V15                                                                    Roosendaal 16/04-22
Aantal duiven: 865                                                          Aantal liefhebbers: 41
Lostijd: 11u 15                                                                Wind en weer: Oost

De eerste Vitesse wedvlucht Roosendaal bracht 41 liefhebbers met 865 duiven op de been Een flinke uitdaging voor de inkorvers en rekenbureau. De inkorving startte goed maar al gauw bleek bij het uitdraaien van een Unikon systeem dat er wat mis was, er werd geen uitdraai geproduceerd en de gegevens konden niet ingelezen worden,  we kwamen er al snel achter wat het probleem veroorzaakte, het was het verminkt over gebracht losstation Roosendaal in het vlucht programma, en dan kan het systeem de vlucht niet, gelukkig waren we na 4 inkorvingen er achter gekomen, dus na controle van de systemen aan de tafel bleek alleen de achterste inkorftafel de Unikon systemen goed te kunnen verwerken.
Na een aantal pogingen gedaan te hebben en na contact gehad te hebben met de Heus van Unikon, kwamen we tot de conclusie dat de duiven van de 4 liefhebbers met de hand ingebracht moesten worden, ook na het constateren moesten alle kloktijden met de hand ingebracht worden, wat natuurlijk behoorlijk wat extra werk met zich meebracht, maar het is gelukt.
Dan de wedvlucht , het was in de morgen nog flink koud met een hardnekkige laaghangende bewolking over het noorden van Noord Holland, pas rond 11u begon dit op te lossen en besloot de lossingcommissie de duiven te lossen om 11u 15, gezien de tijden van de voorvlucht zouden de duiven rond of iet later dan 13.00 uur in Den Helder kunnen arriveren.
Het was Joop ( Striet) die het spits afbeet met de 9-1561111 tijd 13.06.37 , 1440.173 mpm, ook de plekken 3 en 6 waren voor Joop,  in de afdeling betekend dit de 3e en 5e prijs van 14201 duiven en de 1e in de CC1A, goeie start Joop, op 2, en 5 Peter ( Crans) en ja ook de andere Peter ( Schoonhoven ) was er weer bij op plek 4, Henk ( Moot) op 7 en de combinatie Hoffman-Regtop sluit de top 10 met 8,9 en 10. Er waren 288 prijzen en die waren in 8 minuten verdient. De attractie commissie had mooie prijzen,  paasbroden en eieren voor de liefhebbers, zodat iedereen met wat naar huis ging.  
Al met al een mooi snel concours en weinig verliezen, hier en daar nog een duif onderweg maar dat zullen er niet veel meer zijn.
Op naar de volgende vlucht , vanuit Duffel, hopen dat we nu probleemloos kunnen inkorven en alle kinderziekten voorbij zijn.                                                                 

Tot volgende week.
Uw reporter