Verslag: V16                                                                    Duffel 230422
Aantal duiven: 775                                                          Aantal liefhebbers: 40
Lostijd: 08u00                                                                 Wind en weer: Oost noord oost

De tweede vitesse vlucht bracht 40 liefhebbers op de been om de strijd aan te gaan met een harde oost noord oosten wind.
De inkorving ging gesmeerd de kinderziekten waren er vorige week al uitgehaald en we konden vlot de 775 duiven verwerken.
Het weer was de gehele week zonnig met een straffe wind uit oostelijke hoek en dat zou voor de duiven een pittige vlucht worden, dus de onervaren jaarlingen konden aan de bak.
De lossing commissie had het makkelijk en de duiven gingen om 08.00 uur het lucht ruim in.
Gezien de tijden op de voorhand, zouden de eerste duiven in Den Helder rond 10 u 40 kunnen vallen.
Dus verrassend was het wel dat de eerste duiven al reeds om 10 u 34 geconstateerd werden.
Het was de Comb Guldemond, die de eerste duif constateerde,  de 0-1027067, tijd 10.34.34 , 1335.634 mpm., Henk  ( Moot ) op plek 2 en 4, Peter ( Schoonhoven) op 3, Hoffman-Regtop 5, Henk ( Pijper) 6, Joop ( Striet) 7, Hessel ( Bais) 8, Cees ( Nagel) 9, en Teun ( Ruiten ) op plaats 10. Opmerkelijk is dat de prijzen weer voor en achter in de stad verdeeld zijn , zelfs 9 verschillende liefhebbers bij de top 10. En 3 jaarlingen bij de eerste 10 duiven. Van de 10 eerste duiven zijn er 6 duiven die bij de eerste 3 getekenden stonden dus ook verwacht werden.  Ook , zoals vorige week,  weer vroege duiven in de kring en afdeling.
De verliezen waren minimaal hoewel er hier en daar nog wel eerst getekende duiven niet teruggekeerd waren. Hopelijk zijn ze nog nagekomen.
Het ziet er volgende week naar uit, dat de wind uit de Noord oost hoek blijft waaien, dus de duiven maar weer goed voeren en voldoende reserve meegeven , want dit wordt de derde vlucht met oost tot noord oosten wind. Op naar Lennik 242 km.

Tot volgende week.
Uw reporter