Verslag: V17                                                                    Lennik 30-04-2022
Aantal duiven: 947                                                           Aantal liefhebbers: 43
Lostijd: 08u15                                                                 Wind en weer: Noord

De hele week een frisse wind uit noordelijke richting en het zag er naar uit dat Zaterdag de wind ook uit de noordelijke richting zou waaien, dus een pittige uitdaging voor de duiven.
De 43 deelnemers hadden 947 duiven bijeen gebracht die in een vlot tempo door de inkorfploeg verwerkt werden. 
De 39 boxen werden  door de laadploeg in de container gebracht, ook de lege vuile retour boxen werden in die tijd schoongemaakt en naar binnen gebracht, zodat in een tijd van ongeveer 2 uur het hele inkorfproces werd afgehandeld.
De attractie commissie was ondertussen bezig met de opgave van de attracties, de euro duif,  de 60 minuten poule en de gegarandeerde attracties, dus een flink aantal bezigheden die met de wedvlucht te maken hebben.
En tegelijker tijd was ook de rekencommissie actief met het inlezen van de klokken in het systeem en door te sturen naar compuclub.
Al met al een strakke organisatie, wat ook wel nodig is met 43 inkorvers.
Dan de wedvlucht, zoals eerder gezegd een zwak noordelijk windje met een niet al te hoge temperatuur, dus de duiven kregen het niet cadeau.
De tijden op de voorhand gaven aan dat de duiven rond 11u 25 in Den Helder zouden aan kunnen komen.
Het was Rens ( v/d Zijde uit Anna Paulowna) die met de 1-1097168, tijd 11-19-13, 1268.059 mpm het spits afbeet, ook de plaatsen 7, 9 en 10 waren voor Rens,  Henk ( Moot) er ook weer bij op plek 2, Hoffman-Regtop op 3,  Cor ( Limmen) op 4 , Andries ( v/d Eijk) op 5, Aad( Overdevest) op 6, Cees ( Nagel) op 8, wederom weer liefhebber uit alle windstreken bij de eerste 10.
Opvallend was wel dat de jaarlingen de overhand hadden 7 bij de  eerste 10.
De 316 prijsduiven waren in 18 minuten verdiend.
Ondanks dat de wind tegen was,  een snelheid van 76 km /u. en weinig tot geen verliezen.
Vervelend was dat het Unikon meldsysteem eruit lag, bij navraag bij Unikon , bleek dat een communicatie probleem te zijn tussen Compuclub en Unikon, vreemd was wel dat het hier alleen de Helderse liefhebbers betrof, nu is het wel zo dat bij Compuclub, de zaken ook nog niet helemaal op orde zijn, de vroegere liefhebbers van1313 krijgen hun prestatie bestanden nog niet toegestuurd op hun nieuwe 1314 lidnummer, na herhaaldelijk bellen met compuclub , door diverse leden,  was dit nog niet voor elkaar dus nog werk aan de winkel voor Compuclub.
Nu maar weer klaar maken voor , voorlopig even de laatste  Vitesse vlucht , Quievrain,  daarna  2 midfond vluchten op rij en dan weer verder met Vitesse en Fond.

Tot volgende week.
Uw reporter