Verslag: V18                                                                    Quievrain 07-05-2022
Aantal duiven: 1016                                                         Aantal liefhebbers: 46
Lostijd: 11u15                                                                 Wind en weer: Noordelijk

Het eerste record is gebroken, deze week voor het eerst boven de 1000 duiven, die door 46 deelnemers werden ingekorfd.  Aantallen die in vroegere tijden bij de grote verenigingen in Den Helder bij de jonge duiven ook gehaald werden.
Voor de vierde week waaide de wind weer uit noordelijke richtingen, dus er wordt wel een aanslag gedaan op de conditie van de duiven.
De lossing liet nog even op zich wachten want een zone met wat buiige omstandigheden zaten de lossing in de weg. Uiteindelijk werd het sein van lossing gegeven, volgens de lossing commissie met zuidelijke wind, maar dat zal niet lang geweest zijn, want zeker vanaf Brussel was de wind uit noordelijk richtingen.
Gezien de tijden in de voorvlucht, zouden de duiven in Den Helder omstreeks 15:05 kunnen  vallen. Jammer was dat compuclub live nog steeds niet vlekkeloos werkt, want de meldingen van Den Helder kwamen er niet op, wat ook wel weer hoop gaf aan liefhebbers die dachten dat ze een vroege duif hadden, maar ja toen de meldingen uiteindelijk door kwamen was dat voor diverse melkers toch weer een teleurstelling.
Peter ( Crans) opent het bal met de 9-1560303 tijd 15-06-55, 1253.872 mpm,  deze duivin was ook al op Roosendaal in de top 2 te vinden, Wim (Ruiten comb)op 2, Henk ( Moot) ook met de 2  kanjers, de 264 op 3en de 021 op 8, deze duiven zitten ook al 3 vluchten bij de eerste 10 van  de uitslag, Peter ( Schoonhoven) er ook weer bij op 4 en Joop (Hoffman) op 5, Comb Hoffman-Regtop 6 en 7,  Cees ( Nagel) op 9 en Joop ( Striet) sluit de top 10 op 10. De duivinnen hadden de overhand 7 van 10 in de top 10 en 8 verschillende liefhebbers in de top 10. De eerst 2 duiven zaten 20 mpm los op de derde duif en het concours staat toch nog 34 minuten open wat aangeeft dat het geen makkelijke vlucht was.
Gelukkig weinig tot geen verliezen.
Dan nog een bijzonder verhaal, Wim Ruiten kreeg zaterdag nacht om 0 uur 10 een app van een passagier van de MS Rotterdam, een luxe cruiseschip wat onderweg was van Bergen Noorwegen naar Amsterdam, dat daar rond 22 uur, de 321 vanuit Quievrain, geland was, de opvangers zouden hem eten en drinken geven en zondagmorgen vroeg loslaten in Amsterdam, de duif was zondagmorgen om 08u 30 weer op zijn hok in Den Helder gearriveerd. Zo zie je maar, waar blijven onze duiven onderweg.
En nu maar weer de duiven klaar maken voor de eerste midfond vlucht, a.s. donderdag inkorven.

Tot volgende week.
Uw reporter