Verslag: M19                                                                   Morlincourt 14-05-2022
Aantal duiven: 897                                                           Aantal liefhebbers: 45
Lostijd: 11u15                                                                 Wind en weer: Variabel

De eerste midfond vlucht, het weer zit ons dit seizoen goed mee, ook nu weer, een vroege lossing en prima weersomstandigheden, de wind eerst zuid west daarna de laatste 80 km van west naar geleidelijk noordwest windkracht 2. Aan de hand van de snelheden in de voorvlucht zouden de duiven rond 12 u 35 in Den Helder kunnen zijn. Het vervelende is dat Compuclub live, waar de meldingen automatisch op komen, nog steeds niet geheel goed werkt. Oorzaak niet helemaal bekend, ook was zaterdag morgen het internet niet geheel stabiel, dus misschien meerdere oorzaken. Uiteindelijk trokken de duiven zich daar niets van aan en melde de eerste duif zich bij Peter(Crans) ring nr 0-7020872, tijd 12-36-12, 1403.253 mpm.,  maar dan zijn we er nog niet,  want er meldden zich 4 duiven binnen 18 seconden wat resulteerde in de eerste 4 pijzen,  een geweldige prestatie , vroeger zeiden we  “Nadoen , ook plek 6 was voor Peter,  Comb Hoffman-Regtop op 5 en en Comb Guldemond op 7 en 8, Teun ( Ruiten) op 9 en Piet (de Boer) sluit de top 10 op de 10e plek.  Het concours staat 30 minuten open, Ook nu geen noemenswaardige verliezen, hier en daar een nog een duif onderweg, maar hopelijk komen die snel retour.
De volgende midfond vlucht staat al weer voor de deur, a.s. donderdag inkorven dus weinig tijd om de duiven weer voldoende reserves mee te geven voor Pt St Maxence. Afstand Den Helder 433km, een opmaat voor de week daarop , dan start het Fond seizoen en gaan we ook weer verder met de Vitesse.
Ook gaan we weer druk bezig zijn met het chippen van de jonge duiven want met 50 vliegende leden kunnen dat er best een behoorlijk aantal gaan worden, dus werk aan de winkel, want voor je het weet staat de eerste wedvlucht jonge duiven (16 juli) voor de deur. Dus de oproep aan de leden, dit zo snel mogelijk voor elkaar te maken. De duiven worden vanaf de entlijsten gechipt, ook nieuw is dit jaar dat de entdatum ingevuld wordt en doorgestuurd naar Compuclub, om later in de NPO cloud geplaatst te worden, zodat er controle is bij het inkorven op juiste chipdata. Dit is bij de oude duiven reeds gebeurd.

Tot volgende week.
Uw reporter