Verslag: M20                                                                   Pt St Maxence
Aantal duiven: 588                                                          Aantal liefhebbers: 34
Lostijd: 08.00                                                                  Wind en weer: West

De tweede midfond vlucht met toch flink wat minder deelnemers dan de week ervoor, duiven worden gespaard voor de a.s. Fond en Vitesse vluchten.
De weersomstandigheden waren 2 dagen voor de vlucht dag zeer slecht , maar op zaterdag zoals eigenlijk tot nu toe alle weken, is het prima vliegweer en konden de duiven weer mooi op tijd gelost worden, Zoals we elke week,  kijken naar de aankomsten in de voorvlucht, maar wederom was compuclub live, weer niet van de partij, het gaat nu al 5 weken niet goed, met de automatische meldingen, de ene keer is het Unikon wat niet door komt en de andere keer is het Benzing, vandaag lag compuclub in het geheel eruit. Het is dan moeilijk in te schatten hoe laat de duiven in Den Helder zouden kunnen vallen. De Friese duiven maakten meer dan 1500 mpm, dus ja, met westen wind zouden die van ons toch wel duidelijk minder snelheid maken. De verrassing was groot, bij diverse liefhebbers, die ook verrast werden door de vroege duiven. Er moet ergens wat Zuid aan de wind geweest zijn. De eerste duif werd geconstateerd door Rens( v/d Zijde) ringnr. 1-1097116 tijd 12-41-56 , 1512.131 mpm. ook de plekken 4 en 5 waren voor hem, Peter ( Crans) iedere week in de top 10 op 2,3, 6 en 7, Hoffman/Regtop op 8,
Bart( Schoolderman) op 9 en Cor (Limmen) sluit de top 10 op 10.  De eerste 7 plaatsen worden bezet door duivinnen, dus die troeven de doffers af, het concours staat 17 minuten open, een vrij snel concours met weinig tot geen verliezen. Voor de Fondspelers was dit een mooie opmaat naar de eerste Fond vlucht toe , a.s. donderdag inkorven, en voor de liefhebbers die de duiven thuis hebben gehouden is er a.s. vrijdag weer inkorven voor de Vitesse vlucht  Quievrain. Ook nog een oproep om de entlijsten van de jonge duiven in  te leveren i.v.m. het chippen van de jonge duiven.

Tot volgende week.
Uw reporter