Verslag: E21/V21                                                            Fontenay/Quievrain
Aantal duiven: 522/504                                                    Aantal liefhebbers: 35/39
Lostijd: 08.00/07.30                                                         Wind en weer: Noord West

Deze week 2 vluchten,  donderdag de fond en vrijdag de vitesse, opmerkelijk is wel dat er op de fond meer duiven mee waren dan op de vitesse.
Het leek er weer op dat de wind , zoals bijna het gehele seizoen, weer uit noordelijke richtingen zou gaan waaien, de hele week was dat al het geval.
Dus Zaterdag , inderdaad een harde wind uit het Noordwesten, dus de duiven zouden er een pittige kluif aan krijgen, maar wel een eerlijk concours.
De vitesse duiven waren lekker vroeg los en dan maar weer kijken op Compuclub live, de site die ons de meldingen uit de voorvlucht geeft, zodat we een redelijke inschattingen kunnen maken hoe laat de duiven in Den Helder arriveren, maar ja, zo als eigenlijk het hele seizoen al, werkt Compulive niet zoals het moet. Er kwamen een paar verminkte tijden op uit de voorvlucht en dat was het dan wel, we verwachtten de duiven rond 11u 30 in Den Helder.
Quievrain : De eerste duif werd geconstateerd door de Comb Guldemond, ringnr. 1-1099596, tijd 11.25.08, 1240.167 mpm. de tweede 1e prijs  voor de combinatie, Wim (Ruiten comb) op 2 en 5, Geert ( de Vries) op 4,  Bart( Schoolderman) op 6 en 10, Piet ( de Boer) op 7, Comb Hoffman/Regtop op 8 en Hessel ( Bais ) op 9.
Zeven  verschillende liefhebbers in de top 10 dus de prijzen mooi verdeeld. Het concours staat 29 minuten open en er zijn weinig tot geen verliezen. Ondanks de harde tegen wind maken de duiven toch nog een behoorlijke snelheid,
Fontenay sur Eure: Inmiddels was Compuclub live enigszins hersteld , zodat we konden zien hoe de duiven in de voorvlucht vielen.
De eerste duif viel bij Peter ( Crans) ring nr 0-1392655 tijd 16.00.09, 1157,287 mpm. ook nrs, 2,3,6 en 10 waren voor Peter, hij kreeg ze aan een touwtje, alsof het een vitesse vlucht was, Piet ( l’Istelle) op 4 en 5, Rens ( v/d Zijde) op 7 en 8, en dan Aad  (Overdevest) met 1 duif mee, op plek 9, knap werk.
Als de duiven eenmaal vallen zijn de prijzen met 1 uur en 8 minuten verdient, al met al een mooie fondvlucht, met weinig tot geen verliezen.
Nu de duiven maar weer klaar maken voor de aankomende midfond vlucht, inkorven op Donderdag,
En dan ook nog een dringende oproep aan de liefhebbers, om hun jonge duiven te laten chippen, want dat is voor deze grote vereniging best flink wat werk , wat niet op de laatste week uitgevoerd kan worden. Het chippen gebeurt vanaf de entlijst.


Tot volgende week.
Uw reporter