Verslag: M22                                                                   Pt St Maxence
Aantal duiven: 305                                                           Aantal liefhebbers: 30
Lostijd: 08.10                                                                  Wind en weer: Hard N-O

De derde midfond vlucht,   met aanzienlijk minder duiven, de weersverwachting voor Zaterdag was al de hele week,  Noord oosten wind, dus het was zaak de duiven voldoende reserves mee te geven voor de tocht naar huis.
Dit is nu de zesde vlucht week en de meeste vluchten  zat er noord aan de wind, dus er word wel wat van onze  duiven gevergd.
Volgens de tijden in de voorvlucht was de verwachting dat de duiven echt niet eerder dan 14 u 35/40 in Den Helder zouden arriveren, zeker met deze harde noord oosten wind, echter de duiven van de Helderse liefhebbers dachten daar anders over , aangevoerd door de duivin van Peter (Crans), zij meldde zich om 14.27.16 ring nr 0-1392655 1146.121mpm, deze duivin had nota bene vorige week ook al de eerste prijs op de Fond vlucht Fontenay, en dan zijn we er nog niet, want  ook op de vorige Pt St max was ze present met de 3e prijs, een ware kanjer, ook plek 3, 8en 9 waren voor Peter, Bart ( Schoolderman) op 2, ook deze duif van Bart was vorige week op de Fondvlucht, Fontenay zijn eerste duif . Piet ( de Boer) op 4, Comb Hofman/Regtop op 5 en 6, Teun Ruiten op 7, en Henk ( Moot) sluit de top 10 op 10.
Heel bijzonder is dat de bij de 1e,  7 prijzen  in de kring er 5 van PV Den Helder zijn,  te beginnen met  1, 3,4 5 en 7 van 1352 duiven.  En dat met een sterke Noord Oosten wind, en een over vlucht van bijna 30 km, het moeten toch wel zeer sterke zijn duiven in Den Helder.
Het concours stond 43 minuten open, en hier en daar waren er nog wel wat duiven onderweg.
Volgende week is het weer een dubbelvlucht , donderdag inkorven voor de Fondvlucht Chateaudun en vrijdag voor de Vitesse vlucht Quievrain.

Tot volgende week.
Uw reporter