Verslag:M26                                                                    Pointoise
Aantal duiven: 187                                                           Aantal liefhebbers: 22
Lostijd: 07.00.                                                                  Wind en weer: zo-zw

Allereerst de africhting jonge duiven, die deze week gestart is vanuit Alphen aan de Rijn,
40 boxen een dikke 1000 jonge duiven die het spits gingen afbijten en dinsdag de weg naar huis moesten zien te vinden.
Dinsdag was het schitterend africhting weer, een licht zuid westen windje met hier en daar een wolkje aan de lucht, de jongen gingen lekker op tijd los 07u 35 en arriveerden in Den helder rond 08u 37/38 minuten. Het werd een vlotte africhting, met hier en daar wat verliezen,  gemiddeld 2 a 3 duiven weg. Zo’n eerste africhting is het altijd maar weer afwachten hoe die gaat verlopen, ook is het een eerste selectie. En van diverse liefhebbers werden er weer jonge opgegeven die in Noordwijk,  Leidschendam en omgeving  opgevangen zijn, dit zijn jonge die niet ver van de losplaats weg kunnen komen, geen oriëntatie. Op naar de 2e africhting a.s. dinsdag vanuit Zevenhuizen.
Pointoise,; vroeg gelost met eerst een zuid oostenwind daarna van zuid naar zzw. Het weer was prima hier en daar een wolkje aan de lucht en de verwachting was dat de duiven een hoge snelheid zouden maken, zeker tegen de 100 km/uur.
De tijden van de voorvlucht gaven aan dat in Den Helder rond 11u 40 geconstateerd zou moeten worden, en ja hoor de duif van Peter ( Schoonhoven) ja alweer, ring nr 1-1098862 tijd 11-42-27 1658.545 mpm. als 1e. en ook nog  de 5e plek, in CC. Kring en afd respectievelijk 1,2,3 en 5 van de 6 in de prijzen, deze duif zat 8 minuten los op nr 2, Andries( v/d Eijk), Piet ( de Boer) er ook weer bij op 3 en 8,  Gerrit( Bontes) op 4, Geert( de Vries) vaste klant op 6, Wim (Ruiten comb) op 7, Joop ( Striet) op 9 en Comb Guldemond sluit de top 10 op de 10e plek.
De top 10 is weer mooi verdeeld van voor tot achter in de stad. Het concours stond 28 minuten open, weinig tot geen verliezen.
En nu maar weer klaar maken voor de laatste vitesse vlucht uit Quievrain, en de  fond vlucht uit Chateauroux, daarna volgen er nog 1 midfond en 2 fondvluchten en staat het jonge duiven seizoen voor de deur, maar hopen dat het weer nog even mee werkt de eerste vluchten en dat we een mooi seizoen tegemoet gaan met de jongen.

Tot volgende week.
Uw reporter