Verslag: E27/V27                                                            Chateauroux/Quievrain
Aantal duiven: 187/329                                                    Aantal liefhebbers: 19/32
Lostijd: 07-15/07-30                                                        Wind en weer: N.W.

Deze week weer 2 vluchten Fond en Vitesse, het weer op zaterdag zag er goed uit voor de duiven alleen zou de Fond vlucht een pittig vluchtje worden gezien de Noord Westen wind die van begin tot eind waaide.
Allereerst Quievrain, werd lekker vroeg gelost en gezien, de meldingen in de voorvlucht zouden de duiven rond 11 u 15 in Den Helder moeten gaan vallen,
En dat deden de duiven van Bart ( Schoolderman) dus ook,  2 st tegelijk, de 1e ring nr 1-109793, tijd 11-14-05, snelheid 1298.300 mpm, en ook de eerste 2 getekenden, dus ze werden ook verwacht, dat is je duiven kennen, op de 3e plek Piet ( de Boer), 4e W.Ruiten ( Comb). 5e Ab( Kortwijk), 6e Comb Hoffman/Regtop, 7e Comb Guldemond, 8e Geert (.de Vries), 9e (Peter Schoonhoven) en 10e Joop ( Striet).
Negen verschillende liefhebbers in de top 10, het concours stond 27 minuten open en toch nog een pittig vitesse vluchtje, de vitesse kampioenen zijn bekend, want dit was de laatste vitesse vlucht, te zien op de Site van PV Den Helder.
Chateauroux, Ook hier was het wel duidelijk dat de duiven het niet cadeau zouden krijgen, er zou pittig aan getrokken moeten worden, gezin de meldingen in de voorvlucht, en de pittige noord westen wind zouden in Den Helder rond 18.00 uur de duiven kunnen vallen, het is altijd moeilijk te voorspellen, want hoe langer de vlucht des te meer de snelheid gaat dalen, daarom moeten we in Den Helder, duiven hebben die altijd nog een stapje harder kunnen. Het was Peter ( Crans) die het spits afbeet met de 0-1392651 tijd 18-05-38 snelheid 1099.119,  deze duivin had ook al een 3e prijs op Fontenay, ook de plekken 4 en 5 voor Peter, dan de andere Peter ( Schoonhoven) laat weer van zich horen op plek 2, deze man heeft duiven die van alle markten thuis zijn.
Op 3,  Arco ( Hendriks) 6e Rens( v/d Zijde), 7, 8 en 9  Cees ( Nagel) en de andere Cees ( Schekkerman) sluit de top 10 op 10. Het verloop was zo traag dat we besloten om zaterdag niet af te slaan en dat zondagmorgen te doen, toen bleek ook dat de laatste prijs duif om zaterdagavond 21.33.13 gevallen was en dat er nog best wat duiven onderweg waren, hopelijk komen ze in de loop van de dag door.  Dan is het a.s. maandag inkorven voor de derde africhting Jonge duiven vanuit Roosendaal, het ziet er naar uit dat het weer meezit een west tot zuid westen windje en half tot onbewolkt weer en als ze vroeg los gaan voor de warmte thuis. Alleen het Adeno/coli spook waard weer rond, diverse liefhebbers hebben moeten afzeggen i.v.m. coli bij de jonge duiven, dit komt voor deze liefhebbers op een heel vervelend moment, hopen dat ze weer snel zullen opknappen. Dan a.s. donderdag inkorven voor de laatste Midfond vlucht uit Pt.St. Max en a.s. vrijdag de eerste wedvlucht jonge duiven uit Duffel,  een drukke  week dus.

Tot volgende week.
Uw reporter