Verslag: M28/J28                                                             Pt St Max/Roosendaal JD
Aantal duiven: 129/622                                                    Aantal liefhebbers: 17/26
Lostijd: 07-15/08-00                                                        Wind en weer: N.W.
Deze week was het  op maandagavond inkorven voor de africhting Roosendaal jonge duiven,  eigenlijk niet zo ideaal om nog een africhting te houden in dezelfde week dat er op  vrijdag voor de eerste wedvlucht ingekorfd moet worden, er waren dan ook liefhebbers die met grote twijfel  hun duiven ingekorfd hebben, omdat het weer op dinsdag best wel acceptabel zou zijn, een zuidwesten windje, niet te warm en wat sluierwolken,  volgens de weersvoorspellers en dat heeft de twijfelaars over de streep getrokken, later zouden ze daar heel erg spijt van hebben, maar gedane zaken nemen geen keer. Dan op dinsdag morgen  was het een beetje vreemd weer, de lucht leek niet zuiver, en nadat de jonge duiven gelost waren, was het afwachten wat het zou worden. Om 08 uur gelost dus voor Den Helder 1 uur en 3 kwartier vliegen, de eerste jongen meldden zich dan ook rond 09 u 50, en dan verwacht je zoals de eerdere africhtingen gestage aankomsten, dat viel dus vies tegen, er waren liefhebbers die de duiven om het half uur kregen,  uiteindelijk bleek aan het einde van de dag dat er nog de helft tot 2/3 weg was. Oorzaak, vermoedelijk een hoge inversie, op het weerpraatje in de avond werd gezegd dat de warmte niet weg kon vanwege een dik wolkendek en het was ook te zien aan de halo rond de zon, dit geeft aan dat er iets niet pluis is en onze jonge duiven hebben dat goed gemerkt, geen oriëntatie er was zelf een liefhebber die s-morgens een duif ongeveer 20 km vanaf Den Helder opgegeven kreeg en verzocht om deze toch maar los te laten want dat moest toch geen probleem zijn, groot was zijn verbazing dat hij tegen de avond opgebeld werd, dat de jonge duif ergens in Brabant was aangekomen, over oriëntatie gesproken.
Vanwege het slechte verloop,  had de afdeling besloten om de wedvlucht Duffel , voor a.s. vrijdag te wijzigen in Roosendaal, dit was voor de duiven die de gehele dinsdag doorgekomen waren een mooie vlucht om zich weer te kunnen herpakken en voor de laatkomers, die dan toch al Roosendaal hadden gehad een mooi weekje rust en dan weer mee op Duffel en ook een mooie gelegenheid voor de liefhebbers die de laatste weken voor de vluchten met coli te maken kregen, al met al een beslissing die door velen goed werden ontvangen.
Het weer voor Zaterdag zag er goed uit, een windje uit het Noord Westen en helder weer met hier en daar een wolkje, goed weer voor onze jonge duiven.
De tijden in de voorvlucht gaven aan dat de eerste duiven in Den Helder rond 10 u 12 -15 zouden kunnen vallen.
De eerste duif werd geconstateerd door Piet ( de Boer ) met de 2-8364844 tijd 10-14-35 1190,923 mpm ook 7 en 9, direct gevolgd door Comb Hoffman/Regtop op 2,3 en 10,  Piet ( L’Istelle ) op 4, Teun ( Ruiten) 5, Bart ( Schoolderman) 6 en Peter ( Crans) op 8.
Het concours stond 13 minuten open, en de jongen hebben er flink aan moeten trekken, hier en daar nog een duifje weg over het algemeen was iedereen wel tevreden over het vlucht verloop, Op naar de volgende vlucht vanuit Duffel, daar zullen de herintreders vanwege coli en slechte vlucht Roosendaal, weer kunnen instappen.
Pt St Maxence  Vanwege de pittige noord westen wind zou dit een kuitenbijter kunnen worden. De snelheden in de voorvlucht zouden we niet kunnen halen vanwege oplopende wind in Noord Holland, het was Ad ( van kesteren) die zijn duivinnen een spoed cursus africhten en trainen heeft gegeven,  het oorspronkelijke plan van Ad om alleen met Doffers te gaan vliegen, gaf niet wat het moest zijn , dus Ad heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt dat met de jonge duiven africhtingen,  de oude duiven ook mee mochten.
De eerste duif arriveerde bij Ad de 1-1095822, tijd 13-31-33, 1152,477,  Comb Hoffman/Regtop 2 en  10,   Peter ( Crans) 3, Peter ( Schoonhoven) 4 en 5 , Bart ( Schoolderman) 6, Wim ( Ruiten comb) op 7en 9,  Comb Guldemond maakt de top 10 vol op de  8e plek. Het concours stond 27 minuten open en er waren weinig tot geen achterblijvers.
De midfond kampioenen zijn ook bekend, te zien op de site van PV Den Helder. Volgende week de een na laatste fondvlucht, dus nog even volhouden en dan de 2e wedvlucht jonge duiven uit Duffel.


Uw reporter