Verslag:J30                                                                      Lennik JD
Aantal duiven: 682                                                           Aantal liefhebbers: 28
Lostijd: 08.15                                                                   Wind en weer: Var WNW

Nog even terugkomend op vorige week, Issoudun waar Peter Schoonhoven de titel grootmeester Afd 6 in de wacht sleept, proficiat, ook bij de jonge duiven grootmeesters was Pv Den helder weer goed vertegenwoordigt met 2e Piet de Boer en 3e Henk Moot.
Dan deze jonge duivenvlucht vanuit Lennik, er waren weer wat meer inkorvers en herintreders die de strijd aangingen. De vooruitzichten voor Zaterdag zagen er weer goed uit, zeker voor jonge duiven,  een wind lichtjes uit het Noord Westen en heldere luchten met hier en daar een wolkje . De duiven waren gelost met eerst wat zuid Westen wind spoedig overgaand in West tot Noord West windkracht 3, dus moest geen problemen op kunnen leveren, en kon een mooie vlucht worden.
Gezien de tijden in de voorvlucht zouden we in Den Helder rond 11u 20 moeten constateren.
En  het was Rens( v/d Zijde)( Anna Pauwlowna)  die om 11-12-20 de 2-8366866, 1317.279 mpm de eerste duif klokte, Rens, die dit seizoen last heeft van een strook land achter zijn hokken, die door het droge weer de laatste tijd, de duiven graag daarop laten grazen, dus ze trainen niet aan huis, deze week dan maar even meegenomen richting Leiden, en dat heeft ze vermoedelijk wel een boost gegeven, ook plek 8 voor Rens,   Peter (Crans) heeft ze ook even op de rit gebracht op de plekken 2,3,4 en 5 , 4 duiven in 6 seconden, nadoen. Peter( Schoonhoven) op 6, Bart ( Schoolderman) op 7, Comb Hoffman Regtop op 9 en Cees ( Nagel) sluit de top 10 op plek 10.
Het concours staat 13 minuten open,  voor een afstand van gemiddeld 242 km met toch grootste gedeelte noord westen wind een bijzonder vlot verlopen concours, weinig tot geen verliezen, tot nog toe treffen we het met het weer in de weekenden,  hopen dat de komende wedvluchten ook zonder problemen gaan, zodat de jonge duiven een goede leerschool kunnen doorlopen.
A.s. week een drukke week . maandag inkorven voor de africhting navlucht, donderdag inkorven voor de laatste Fondvlucht en vrijdag inkorven voor de volgende jonge duiven vlucht uit Quievrain. Dus poetsen maar weer.
 

Tot volgende week.
Uw reporter