Verslag: E31/J31                                                              Chateauroux/Quievrain JD
Aantal duiven: 66/583                                                      Aantal liefhebbers: 9/24
Lostijd: 07-45-00/07-30-00                                              Wind en weer:NO/NW

De vooruitzichten waren a.s. zaterdag goed en het leek prima vliegweer te worden voor  de oude duiven,  die van Argenton verplaatst waren naar Chateauroux, zou het een pittige klus gaan worden. De jonge duiven werden,  zoals eigenlijk het gehele seizoen,  weer lekker op tijd gelost, hoewel als je op de weersite op dat moment bekeek , leek het dat er een wolkenfront boven de losplaats hing, maar of dat het verloop zou be├»nvloeden is moeilijk te zeggen.
De tijden in de voorvlucht gaven aan,  dat er in Den Helder zo rond 11 u 25/26 geklokt zou kunnen worden, echter de duiven moesten het laatste stukje nog wel even afrekenen met een pittig noord westen windje.
Maar dat deerde de duif van Rens( v/d Zijde ) niet. ring nr 2-8366833, tijd 11-19-32 ( Anna Paulowna) 1237,291 mpm. dit is de tweede eerste prijs van Rens achter elkaar, nadat Rens vorige week zich beklaagt had over het niet trainen van zijn jonge duiven i.v.m een stukje land achter zijn huis,  ziet het er naar uit, dat dit gunstig uit pakt, gezien zijn resultaten, Dan Peter ( Crans) , die zijn jonge duiven in form heeft,  op 2,3,8,9 en 10, ook weer aanwezig in de top 10,  Piet( de Boer) op 4 en Andries( v/d Eijk) op de plekken 5, 6 en 10. Zo is de top tien volgemaakt door 5 liefhebbers, het concours staat 26 minuten open, opvallend is wel dat er bij het afslaan,  om 21u 15,  nog wat duiven onderweg waren, en het bij diverse liefhebbers een grillig verloop was. Dit was de een na laatste jonge duiven vitesse vlucht , de laatste jd vitesse is pas op 03/09 vanuit Quievrain gelijk met de navlucht,
Dus a.s. donderdag inkorven voor Niergnies JD midfond ,  2 n box, het ziet er naar uit dat het aan de einde van de week een paar zeer warme dagen aankomen, dus maar even afwachten of er aanpassingen komen in het vluchtprogramma.  Niergnies ligt nog meer westelijker dan Quievrain,  gezien de resultaten die met de GPS ringen bekend geworden zijn, dat de duiven na de lossing altijd westelijk afwijken, niet bepaald gunstig voor lossing met oost in de wind, zeker met onervaren jonge duiven.
Chateauroux De inschatting was 10 uur of meer concoursen en dat is alleen weggelegd voor duiven die dit aankunnen en degene die zulke duiven heeft is Peter( Crans) die zich heeft toegelegd op de fond vluchten, hoewel  met jonge duiven kan ie ook aardig uit de voeten. Dus dan maar weer even kijken hoe de voorvlucht de duiven pakt en dan een berekening maken hoe laat ze in Den Helder kunnen arriveren, maar dat gaat met vluchten met lange aftanden niet helemaal op,  blijkt ook nu weer, normaal gesproken leveren de duiven naargelang de afstand langer wordt , snelheid in , tenzij je zulke duiven hebt die zich daar niets van aan trekken, en alle regels aan hun laars lappen.
En dat dat was precies de duif van Peter( Crans) ring nr 0-1392602, tijd 18.25.23 snelheid 1116.71 mpm. , omgerekend heeft deze duif 14 km vooruit gevlogen op nr 2 van de gehele afdeling 6 Noord Holland,  een formidabele prestatie, ook de plekken 2,4,8 en 10 voor Peter, Ad(v Kesteren) maakt zijn Fond aspiraties waar op de plekken 3 en 6,  Ad( Kortwijk) op5, Cees ( Nagel) op 7 en andere Cees ( Schekkerman )op 9,  alle 9 deelnemers hadden duiven in de prijzen, een afsluiting van een pittig fond seizoen, de kampioenen staan op de site van PV Den Helder.
                                                                              

Uw reporter