Verslag: J33/N33                                                             Niergnies JD/Duffel NV
Aantal duiven: 437/600                                                    Aantal liefhebbers: 20/30
Lostijd: 08.35.00/09.00.00                                               Wind en weer:West z West

Na een weekje rust voor alle duiven , i.v.m. niet doorgaan van de vluchten vanwege de hitte, waren er weer 20 liefhebbers voor de midfond jonge duiven, en 30 liefhebbers voor de navlucht, deze laatste groep kende  herintreders en liefhebbers die hun jonge duiven voor het eerst mee gaven met de navlucht.
De weer vooruitzichten waren prima, geen hitte en oosten winden , een mooi open weer met een westelijk stroming hier en daar een wolkje aan de lucht en droog, dus beter kan het niet.
De duiven uit Duffel waren de eerste die de eindstreep zouden bereiken en het was de Comb. Hoffman Regtop die het spits afbeet en wel met 2 tegelijk, ook de plekken 4, 6 en 10, Peter (.Crans) 3, Wim (Ruiten comb) 5 en 7,  Ad ( v Kesteren) 8, Rob (Zijlstra) maakt de top 10 vol op 9.
Een mooie vlotte vlucht , het concours staat  17 minuten open en weinig tot geen verliezen.

Niergnies Ook de jonge duiven gaan weer verder en dit is de 1e midfond vlucht 2 n box, Ook hier een schitterende vlucht en het was Peter ( Crans) die het bal opende. Wim (Ruiten Comb) op 2 en 10, Bart ( Schoolderman) 3, Andries ( v/d Eijk) 4 en 6, Cees ( Nagel) 5,8 en 9. Teun ( Ruiten) op plek 7 . Het concours staat 17 minuten open en er zijn  weinig tot geen verliezen. Opmerkelijk is , dat de Midfond jonge duiven een hogere snelheid maakten dan de navlucht duiven.

Nu maar weer klaar maken voor de 2e navlucht vanuit Lenik en de 2e midfond jd vanuit Morlincourt.

Uw reporter