Verslag: T14 ( Paasvlucht)                                               Afr Groot Ammers 08/04/23
Aantal duiven: 857                                                           Aantal liefhebbers: 39
Lostijd: 12u 15                                                                 Wind en weer: N.O. temp rond 10/ 12 graden    

     
Voordat we afgelopen vrijdag gingen inkorven, is er door de diverse commissies , hoklijsten controle, rekencommissie, inkorfcommissie, veel werk verzet om het inkorven vlekkeloos te laten verlopen. Omdat er overgegaan is van rekenaar Vinera naar Compuclub moesten eerst alle gegeven uit de klokken in Autokon geladen worden, met entdatum en al, ook het vliegprogramma is in de ECS systemen geladen, wat bij Benzing M 3 in het begin nogal op problemen stuitte , het bleek dat een nieuw vlieg- programma pas ingeladen kan worden als het oude vliegprogramma verwijderd is, dus alle Benzing klokken moesten leeg gemaakt worden , op zich een hele operatie maar dat is allemaal gelukt.
Deze eerste africhting is gebruikt om de systemen te testen, eventuele foutjes met ringnummers en niet werkende chipringen, kunnen dan a.s. dinsdagavond gecorrigeerd worden.
Tevens is van deze vlucht een paasvlucht gemaakt en heeft de attractie commissie gezorgd voor paasbroden en Rollades.
Dan de aankomsten, het weer werkte niet helemaal mee, het was op de losplaats in de ochtend mistig en nevelig ook de vlieglijn zag er niet goed uit, pas tegen een uur of 12 begon het op te klaren en konden de duiven om 12 u 15 gelost worden.
De schatting was dat de duiven rond de 80 km per/uur zouden halen en dat was aardig goed ingeschat, eerste duif maakte 1347 mpm en het was de Comb Hoffman/Regtop die hun visite kaartje afgaven met de eerste 5 plekken 1 t/ 5, ja ze hebben ze al scherp staan, op 6 en 7 Wim(Ruiten Comb) op 8 en 10 Peter (Crans) en de andere Peter (Schoonhoven) maakt de top 10 vol op plek 9.
De 286 prijzen waren in 10 minuten verdiend, dus even twijfelen of een paar rondjes maken, scheelt zo een 10 a 20 tal prijzen, het blijkt dat de Vitesse mannen ze weer scherp hebben zitten, dat gaat wat beloven voor de aankomende vluchten.
Een mooie africhting met geen tot weinig verliezen.
A.s. dinsdagavond dus eventuele foutje oplossen en dan a.s. vrijdagavond inkorven voor de eerste vereniging Vitesse wedvlucht Roosendaal.
Duiven weer opgeven via de App.

Tot volgende week.
Uw reporter