Verslag: V15                                                                     Roosendaal 15/04/23
Aantal duiven: 981                                                            Aantal liefhebbers: 45
Lostijd: 09:00                                                                    Wind en weer: N.O. temp
                                                                                         rond 10/ 12 graden  
       
Voor het inkorven moesten de unikon Champ +modules nog geüpdatet worden, ook bij het inkorven van Unikon was er een losplaats Roosendaal verminkt in het inkorfsysteem gekomen, als je dan gaat inkorven en in wil lezen accepteert het computer systeem het niet. Al met al is het goed gekomen en konden de 981 duiven op tijd ingekorfd worden. Deze vlucht is de eerste vitesse vlucht die geldt voor de vereniging vitesse kampioenschappen, voor de kring en afdeling is het nog een africhting. Voor Den Helder is dit een afstand van 165 km.
Zaterdag morgen zag het weer er goed uit met een Noord oosten wind die aan de kust aan trok tot kracht 5, dus de duiven hebben het niet cadeau gekregen, zeker de onervaren duiven hadden het moeilijk, ook toen bleek dat de lossing niet per kring zou gaan maar de gehele afdeling in een keer los ging, en het iwb had besloten dat afdeling 6, wij dus, als eerste los moesten en dan per afdeling, dit vanwege de tijdsdruk omdat afdeling 5 en 7 na ons moesten lossen. Je kan je afvragen gezien de temperatuur tijdens de lossing of de lossing niet te vroeg is geweest, gezien onderstaand gedeeltelijk weerbericht op de NPO site “ vluchtbegeleidingduiven” :  In de brede zone ertussen prima omstandigheden wel plaatselijk wat nevel en zeker op dit moment nog te lage temperaturen.  Hierdoor is er ook sprake van "warme" lucht op hoogte waardoor de lossingen enige problemen kan geven maar dit zal rond 10u grotendeels verdwenen zijn. De schatting was dat de duiven rond de 1250 en 1300 mpm zouden halen en in Den Helder rond 11 u 05 /10 zouden arriveren.
De eerste 2 duiven werden geconstateerd door Peter( Crans) met zijn eerste getekende, tijd 11-04-49, 1272,213 mpm. ook plek 4 voor hem, op plek 3 en 8 Ad ( van Kesteren), op de 5e plek Huub( Boymans), 6e Henk ( Pijper) 7e Comb Hoffman-Regtop, 9e Hessel( Bais) en Joop ( Hoffman) sluit de top 10 op de 10e plaats. De top 10 mooi verdeeld over 7 verschillende liefhebbers.
Bij het uitrekenen hadden we nog last van wat technische problemen, waardoor de uitslag wat langer op zich liet wachten, hopelijk zijn we daar volgende week vanaf.
De 327 prijzen zijn in 20 minuten verdiend, de duiven hebben het niet gemakkelijk gehad, zeker de onervaren duiven, hier en daar zijn er nog een paar onderweg, maar zullen morgen hopelijk het thuisfront weer vinden. Dus maar weer poetsen voor de volgende wedvlucht vanuit Duffel en dat is dan de eerste officiële afdeling wedvlucht.

 Tot volgende week.