Verslag: V16                                                                     Duffel 220423
Aantal duiven: 924                                                            Aantal liefhebbers: 44
Lostijd: 09u15                                                                  Wind en weer: Oost draaiend naar Zuid oost

Vrijdagavond , is het na het inlezen van de klokken , altijd een puzzel het juiste aantal boxen en duiven in de computer op de vracht bon ingevoerd te krijgen. De computer accepteert alleen hele getallen. Maar we hebben een wiskunde student zover kunnen krijgen dat hij voor ons een programma gemaakt heeft, om dit probleem op te lossen.
Afgelopen vrijdag hadden we met 2 seconden de juiste aantallen duiven en boxen. Owen bedankt hiervoor, het scheelt de rekencommissie veel stress.
De vooruitzichten voor Zaterdag waren niet goed van te voren te voorspellen, zaterdagmorgen lag er over Noord Frankrijk en zuid Belgiƫ een regenfront. Gelukkig was het in de omgeving Duffel nog goed en konden de duiven om 9u 15 gelost worden met, op dat moment, een Oosten wind die later op het parcours Zuid Oostelijk zou worden.
En met Zuid Oost in de wind krijg je altijd bijzondere uitslagen, ook nu weer, in de voorvlucht was er een melding van 2 losvliegende duiven.
Ook in Den Helder deed dit verschijnsel zich voor.
Het was de Comb Guldemond die het bal opende met de 1-1099575 tijd 11-27-12 1561.468 mpm. deze duif zat dik 8 minuten los op nummer 2, ook plek 3 was voor de Comb. Op 2 Teun ( Ruiten), 4 en 7 Bart( Schoolderman), 5 Wim ( Ruiten comb), 6 Peter( Schoonhoven), 8 Cees ( Nagel), 9 en 10 Peter (Crans).
Een concours met een grillig verloop, veel aangewezen duiven die te laat kwamen en toch nog wel wat duiven onderweg.
Het uitlezen van de klokken op Zaterdag en maken van de uitslag liep weer gesmeerd en het lijkt erop dat de kinderziekten eruit zijn.
De attractie commissie had weer voor leuke prijzen gezorgd, altijd weer een puzzel om de juiste prijzen bij de juiste liefhebbers te krijgen.
Op naar de volgende Vitesse vlucht vanuit Lennik, gemiddeld 242 km.

 

Tot volgende week.

Uw reporter