Verslag: M19                                                                    Morlincourt/Noyon 130523
Aantal duiven: 920                                                            Aantal liefhebbers: 47
Lostijd: 10u45                                                                  Wind en weer: N/NO/NW

Het was wel duidelijk dat , gezien de Noord tot Noord Oosten wind, de duiven het niet makkelijk zouden krijgen, en dan ook nog een late lossing, wat ook niet bevorderlijk is voor het vlucht verloop. Tegenwoordig staat een gemiddeld concours op de midfond niet langer dan 15 a 20 minuten open, de jonge duiven vlucht vorig jaar vanuit Morlincourt met een pittige noordwesten wind, stond 20 minuten open en weinig tot geen verliezen.
De tijden en snelheden in de voorvlucht gaven aan dat de duiven omstreeks 16 u 35 in Den Helder zouden kunnen arriveren, echter we weten dat het laatste, stukje snelheid verlies oplevert. Dus het was verrassend dat de duif van Peter ( Schoonhoven) zich daar niets van aan trok, en als 1e over de streep kwam, ring nr. 1-1099541, 16.33.43. 1134.884 mpm. en in de afd een 8e van 12992 d. dat is niet mis met deze pittige tegenwind en in de overvlucht. 2e Geert ( de Vries) laat zien dat hij het nog niet verleerd is, 3e Comb Hoffman-Regtop, 4e en 7e Cees (Nagel) 5e Peter ( Crans), 6e Andries ( v/d Eijk), 8e Rens ( v/d/Zijde) 9e Bart ( Schoolderman) en de top tien wordt gesloten door de Comb Jellema.
In de CC, kring en afdeling top noteringen van Helderse liefhebbers.
Een concours duur van meer dan een uur, wat natuurlijk niet normaal is voor een Midfond vlucht, oorzaak is altijd moeilijk te achterhalen, meestal als er een late lossing is dan krijg je dit soort vluchten.
Het probleem is wel dat er aanstaande donderdag weer een midfond vlucht op het programma staat en zoals het er nu uitziet weer een Noordelijke wind.
Het zou nu wel prettig geweest zijn dat er een vitesse vlucht geprogrammeerd stond.
Dat is het risico van een moeilijke eerste midfond vlucht, hierdoor zal het verdere verloop van de midfond vluchten weer duidelijk beïnvloed gaan worden, en dat is dit jaar niet voor het eerst, zo gaat het dus al jaren. Wederom een puntje voor de najaarsvergadering.
Bij het afslaan om 19 u 30 bleken er nog flink wat duiven onderweg te zijn, waarvan de meeste zondag nog wel door zullen komen.
Dus nu de duiven maar weer klaar maken voor de donderdag inkorving van Pt St Maxence.                                                         
                                       
Tot volgende week.
Uw reporter