Verslag: M20                                                                    Pt St Maxence 200523
Aantal duiven: 424                                                            Aantal liefhebbers: 31
Lostijd: 08u55                                                                  Wind en weer: O/NO Hard
Afstand: 433 km

Zoals verwacht is de deelname drastisch gedaald, zeker de helft minder duiven en 11 liefhebbers minder dan vorige week, zeker omdat de weersverwachting v.w.b. de wind, weer hard noord oost zal zijn en er de volgende week de eerste dagfond op het programma staat en zoals het er nu uitziet, ook weer met een noord oosten wind, dus de fond duiven/spelers kunnen de borst nat maken.
De los omstandigheden waren in de vroege ochtend nog niet helemaal goed en rond 09 uur werd het sein van lossing gegeven met een ONO wind over de gehele afstand met in het noorden van Noord Holland een windkracht 5.
Toch, ondanks de harde tegenwind, kwamen de duiven goed tot redelijk af , het is wel duidelijk dat vorige week geen normale wedvlucht is geweest.
Des te bijzonder dat er een duif van Peter( Crans) alle theorie├źn aan zijn laars lapte en in de vereniging zeker 12 minuten los zat op nummer 2 en ook in de kring een kop duif is, want onder deze omstandigheden, de laatste lootjes wegen het zwaarst, leveren we in de noordkop altijd snelheid in.
De 1-1099357 drukte af op 15-26-15 snelheid 1105.158 mpm ook plek 8 voor Peter, op 2e plek Andries (v/d Eijk), 3 Piet ( lIstelle), 4 Comb Guldemond, 5 en 6 Geert ( de Vries) die zijn duiven weer op de rails heeft, 7 onze senior Joop ( Hoffman), 9 Comb Jellema die ook de laatste weken van zich laat horen en de top 10 wordt gesloten door Peter
( Schoonhoven).
Het concours duurde 35 minuten en dat is een normaal verloop, gezien de stevige noord oosten wind.
A.s donderdag is het inkorven voor de eerste dagfond vlucht vanuit Fontenay en a.s. vrijdag voor de vitesse vlucht vanuit Quievrain, Duiven opgeven voor beide vluchten uiterlijk Dinsdag avond 19.00 uur voor de dagfond en voor de vitesse uiterlijk woensdagavond 19:00 uur.
                                                           
                                       
Tot volgende week.
Uw reporter