Verslag: M22                                                                    Pt St Maxence 030623
Aantal duiven: 240                                                            Aantal liefhebbers: 24
Lostijd: 07u15                                                                  Wind en weer: O/NO
Afstand: 433 km

De daling van het aantal deelnemers en duiven op de midfond gaat hard, t.o.v. de vorige midfond vlucht van 31 naar 24 deelnemers en van 424 naar 240 duiven, als dat zo door gaat de komende 3 midfond vluchten,  blijft er niet veel over.
Wederom deze vlucht een wind,  die uit het noord oosten waait en een strak blauwe hemel met  redelijke temperaturen onderweg, het blijkt dat de duiven hier al aardig op geselecteerd worden,  gezien de getekende duiven bij de top 10, 9 van de 10 duiven staan bij de eerste 3 getekende.
Het zal vreemd zijn voor de duiven.  als de wind uit het westen of zuid westen gaat waaien, maar dat zit er de komende week zeker niet in, de wind blijft in de Oost noord oost hoek komen , met naar het weekend toe, oplopende temperaturen.
De duif die zich lekker thuis voelt,  in deze weersomstandigheden,  is de 2-8367454 van Peter ( Crans) die zich als een waar fenomeen ontwikkeld, vorige week losvliegend op een pittige fondvlucht en nu weer minuten los op de midfond,  kloktijd 13-22-31 snelheid 1176.527 mpm en ook vroeg op vitesse vluchten. Ook de plekken 6 en 8 voor Peter,
2  Bart ( Schoolderman) die 100 % prijs vliegt met 3 duiven mee,  3 en 5 Andries ( v/d Eijk), 4 Cor ( Limmen), 7 Comb Guldemond, 9 Peter ( Schoonhoven) en 10 Teun (Ruiten).
Het concours staat  52 minuten open, wat best lang is voor een gemiddelde midfond vlucht, toch kwamen de duiven redelijk fris naar huis en zijn er weinig tot geen achterblijvers.
A.s. week,  donderdag inkorven voor een Fondvlucht vanuit Chateaudun en vrijdag inkorven voor de 5e vitesse vlucht vanuit Quievrain.
Dus maar weer poetsen en goed voorbereiden op beide vluchten.

                             
Tot volgende week.
Uw reporter