Verslag: V27/E27                                                             Lennik/Vierzon
Aantal duiven: 255/168                                                    Aantal liefhebbers: 28/16
Lostijd: 07.00/07.00                                                         Wind en weer: O/ZO
Afstand: 242/663km

Deze week liet het zomerweer zich van alle kanten zien, een zware zomerstorm en hitte, wat tot gevolg had dat de NPO de wedvluchten inkortte en het hitte protocol van toepassing was.  Dus de vitesse Quievrain werd Lennik en de fond Chateauroux werd Vierzon.
Lennik, De tijden in de voorvlucht gaven aan dat Den Helder tussen 10 uur rond en 3 over zouden moeten kunnen klokken, en de duif van Bart ( Schoolderman ) ring nr 2-8367128 tijd 10.00.59, 1331,871 mpm hield zich daaraan. Op plek 2 Hessel ( Bais), 3 en 5 Comb Guldemond, 4 Piet ( l Istelle), 6 Huub ( Boymans) , 7 Joop ( Striet), 8 Ad ( van Kesteren), 9 Henk ( Pijper) en de top 10 wordt volgemaakt door Geert ( de Vries). Bijzonder dat er 9 verschillende liefhebbers  bij de eerste 10 prijzen klokten. Het concours stond 21 minuten open, en er waren , opvallend, toch nog wel wat goede duiven onderweg, hopelijk zijn ze nog goed doorgekomen, de oost zuid oosten wind geeft altijd problemen bij jong en oud. Dit was tevens de laatste Vitesse vlucht,  dus de kampioenen zijn bekend, echter de computer gaf  andere standen dan gewenst, dit is door de reken commissie gecontroleerd en rechtgetrokken. De juiste standen staan op de website en alle kampioenen van harte gefeliciteerd.
Vierzon, Ook dit zou een pittig vluchtje worden, vanwege de warmte en uitdrogende oosten wind.
De eerste duif werd geconstateerd door Hessel ( Bais) met de 1-1098136 tijd 15-47-47, 1255,678 mpm. en ook 4 van de 4 in de prijzen, nadoen!!.
2, 4, 6 en 9 Cees ( Nagel), 3 en 5 Peter ( Crans), 7 en 10 Piet ( ‘L Istelle) en 8 Comb Hoffman/Regtop. Het concours stond 2 uur open, en er waren nog wel wat duiven onderweg.
Jonge duiven A.s. maandag inkorven jonge duiven africhting Roosendaal 165 km , wie bedenkt zoiets, voor vele afdelingen is deze afstand al de tweede wedvlucht.
het was toch wel duidelijk dat de eerste africhting slecht verlopen was voor driekwart van de liefhebbers en dat was ook wel aan de deelname van de africhtingen te zien,  dan zou je toch als afdeling daarop in spelen en Roosendaal inkorten , en dan de eerste Duffel wijzigen in Roosendaal het lijkt zo logisch, zou dit in overweging genomen zijn ?.

A.s. donderdag inkorven voor de laatste midfond vlucht.
A.s. vrijdag inkorven voor de eerste wedvlucht jonge duiven vanuit Duffel.

Tot volgende week.
Uw reporter