Verslag: J28/M28                                                             Roosendaal/Pontoise
Aantal duiven: 496/115                                                    Aantal liefhebbers: 24/15
Lostijd: 08.35/08.00                                                         Wind en weer: Hard Zuid West
Afstand: 160/468km

Afgelopen maandag was het inkorven voor de africhting jd vanuit Roosendaal, door de zeer slechte africhting een week eerder vanuit Alphen a/d/Rijn was er toch wel enige terughoudendheid voor wat betreft het inkorven, ook een aantal nieuwe liefhebbers die nog niet met de africhtingen mee waren geweest gaven acte de present. Nou dat hebben ze geweten, wederom een zeer slechte africhting en nu vanuit Roosendaal, liefhebbers die weer een derde van hun duiven niet thuis hadden. Oorzaken , het weer, de gezondheid van de jonge duiven en onbekende. Moeilijk om de vinger op de juiste plek te leggen.
Het gevolg was dat de afdeling,  op aangeven van de NPO, de vluchten in mocht korten en dat we Roosendaal gingen vliegen i.p.v. Duffel. Dat gaf de later gekomen jonge duiven toch nog weer wat tijd om weer te herstellen en dan a.s. week weer op Duffel mee te kunnen gaan. Al met al heeft het wel geleid tot een zeer gereduceerd aantal jonge duiven die ingekorfd werden., Als de africhtingen normaal hadden gelopen zouden we dik over de duizend jonge duiven in het concours kunnen hebben en kijk nu naar het aantallen.
Roosendaal : Dus gingen 24 liefhebbers de strijd aan en was het Geert ( de Vries) met de 3-9229224 tijd 10.11.39, 1656,826 mpm die als eerste afvlagde, 2,3 en 4 een hattrick voor Andries ( v/d Eijk), 5 een nieuwkomer,  Danielle ( Stigter)  die mooi 5 duiven van de 9 in de prijzen klokte, 6 en 7  Jan ( Pronk) , 8 en 10 Peter (Schoonhoven) en 9 Comb Hoffman Regtop.
Het concours staat 11 minuten open , we hebben wel eens Roosendaal jd vluchten gehad die veel sneller afgelopen waren, en dat dan met het dubbele aantal duiven.
Gelukkig een mooie wedvlucht voor de jonge duiven met een behoorlijk harde zuid westelijke wind en weinig tot geen verliezen, hopen dat de meeste jonge door de problemen heen zijn.
Pontoise : De laatste midfond vlucht werden door 15 liefhebbers bestreden, vanwege de harde zuid westen kunnen liefhebbers altijd verrast worden door de hoge snelheid en die was er dus, de duif van Cor ( Limmen) ringnr 2-8366482 tijd 11.53.51 snelheid 1929.920  mpm (115.795km/uur) en zit 11 meter p/m , 2329 meter vooruit op Wim ( Ruiten comb) die 2,7 en 8 klokt, 3 Teun ( Ruiten), 4 Comb Jellema, 5 Ad ( van Kesteren), 6 Peter ( Schoonhoven), 9 Comb M & A v/d Wal en de top 10 sluit met Bart ( Schoolderman).
Een snelle vlucht die 22 minuten open staat en weinig tot geen verliezen.
De midfond kampioenen zijn bekend dit is te zien op de Website van PV Helder P.v. Den Helder - Home (pv-denhelder.nl) .
A.s. week, donderdag inkorven voor de een na laatste fondvlucht en vrijdag voor de tweede wedvlucht jonge duiven, hopen dat daarop weer een aantal herintreders partij gaan geven.

Tot volgende week.
Uw reporter