Verslag: J29/E29                                                              Duffel/Issoudun
Aantal duiven: 780/158                                                    Aantal liefhebbers: 34/16
Lostijd: 07.45/07.15                                                         Wind en weer: West Zuid West   Regenachtig
Afstand: 206/695km

Een aantal herintreders, bij de jonge duiven zorgden dat we een mooie ploeg jongen aan de start hadden. Nu maar hopen dat het weer een beetje mee werkt, de vooruitzichten zijn niet zo best, maar op de dag van lossing kan het altijd nog veranderen.
De jongen werden redelijk vroeg gelost maar er lag over Noord Holland wel een regenachtige storing, die wel van invloed zal zijn op het verloop.
De duiven kwamen in Den helder in de regen thuis en voor de achterblijvers was het nu ook geen weer om naar huis te schrijven, af en toe forse regenbuien.
Gerekend naar de tijden in de voorvlucht zouden de  duiven tussen 9u 50 en 9u 55 in Den Helder kunnen arriveren, hoewel de wind op het laatste stuk behoorlijk westelijk was.
Duffel: De eerste duif was van Andries ( v/d/ Eijk) ring nr 3-9226869 tijd 09.57.35, 1562,404 mpm, direct gevolg op plek 2 door Wim ( Ruiten comb) gezien de tijd zijn deze duiven gelijk thuisgekomen en dan is het welke loopt het snelste binnen, 4 en 5 Peter ( Crans) 5, 6 en 10 Ad ( Kolle) 7 en 9  Peter ( Schoonhoven) en 8 Piet ( Valk).
Het concours staat 25 minuten open wat best lang is voor een vitesse jonge duiven concours, Ondanks het slechte weer zijn de duiven goed doorgekomen en zijn er weinig tot geen achterblijvers. Het blijkt dat de jonge duiven beter kunnen omgaan met wat buitjes dan het mokkige warme weer met oostenwinden.
Issoudun:  Een afstand van maar even 696 km moesten de fond duiven overbruggen, nu was het wel dat de zuid westen wind wel geholpen heeft gezien de snelheid van dik 90 km p/uur. Tijdens het thuiskomen in Noord Holland lag er net een buien complex over het midden van Nrd Holland,  wat zeker van invloed is geweest op het verloop van de vlucht in de afdeling. De tijden vanuit de voorvlucht gaven aan dat de duiven rond 14.45 /50 in Den Helder zouden moeten zijn, echter op Compuclub Live bleef het stil, na wat heen en weer bellen bleek dat er toch wel duiven in Den Helder gevallen waren, maar dat Compuclub niet werkte, en dat was niet de eerste keer dit jaar, daar zal wat aan gedaan moeten worden.
De eerste duif werd geconstateerd door Ad ( v.Kesteren) met een dochter uit Pietertje, de
2-8364635 tijd 14.52.57 , 1519.707 mpm. vorige week nog een 5e plek op de midfondvlucht Pontoise, 2,3,4,7 en 10 voor Peter ( Crans), 5 Peter ( Schoonhoven), 6 Cees ( Nagel) en 8 Hessel ( Bais). Al met al een niet te moeilijke vlucht, het concours staat ruim een uur open en er waren weinig tot geen duiven meer onderweg.
Aanstaande week alleen een jonge duif vlucht vanuit Lennik

Tot volgende week.
Uw reporter