Verslag: J30                                                                       Lennik 290723
Aantal duiven: 667                                                            Aantal liefhebbers: 31
Lostijd: 07u30                                                                  Wind en weer: West Z West
Afstand: 242km

Deze week alleen een jonge duivenvlucht op het programma, de weersvooruitzichten waren slecht en een ieder was er van overtuigd dat Zaterdag de vlucht wel uitgesteld zou worden naar Zondag. Echter zoals vaak, op de vlucht dag zag de lossing commissie een mogelijkheid om de duiven verantwoord te lossen, net voor een buienzone waren de duiven thuis , hoewel in Noord noord holland het de hele dag mooi weer is geweest, het kan verkeren, compliment voor de commissie.
De tijden in de voorvlucht gaven aan dat de duiven in Den Helder rond 9 u 55 zouden moeten vallen.
Het was Geert ( de Vries) die de eerste duif klokte, Geert gaf vrijdag avond aan dat hij niet tevreden was over zijn jonge duiven,  ze vlogen niet lang genoeg, Wie het weet mag het zeggen.
Ring nr 3-9229244 tijd 09-58-08 1635,504 mpm. 2e Danielle ( Stigter),  3 en 10 Wim ( Ruiten comb)4,5 en 8 Andries( v/d Eijk), 6 Hoffman/Regtop, 7 Peter ( Schoonhoven), 9 Peter ( Crans) 7 verschillende liefhebbers in de top 10 en de duiven mooi verdeeld over het vlieggebied.
Het concours duurde 12 minuten wat aangaf dat de duiven prima gekomen waren en er weinig tot geen verliezen zijn, de westelijke wind en wat buien kunnen de jonge duiven best wel aan.
Opvallend was dat bij diverse liefhebbers er groepjes duiven vlogen en er maar 1 of twee van hun zelf waren, dus flink wat duiven meegetrokken van uit de zuid.
A.s. woensdag voor de laatste dagfond vlucht Argenton en vrijdag weer de volgende  jonge duiven vlucht,  dus een drukke week voor de inkorf en rekencommissies.

Tot volgende week.
Uw reporter