Verslag: J31 /E31                                                              Quievrain 040823 vrijdag / Chateauroux za 050823
Aantal duiven: 619/87                                                        Aantal liefhebbers: 28/12
Lostijd: Vr07u50/Za 07u15                                                Wind en weer:JD vit WZW buien - OD fond : Zuid zuid west                         
Afstand: 292km/717

De jonge duiven vlucht was een dag eerder inkorven en vrijdag los, omdat de vooruitzichten op zaterdag zodanig waren dat lossen niet verantwoord zou zijn, dit was op advies van de NPO en onze afdeling heeft daar goed op ingespeeld.
Een vroege lossing,  maar misschien toch iets te vroeg omdat er na een uur vliegen, over Belgie een buien gebied trok waar de duiven recht in vlogen, een uur later lossen had beter voor het verloop geweest, maar zoals vaak staan ook andere afdelingen te wachten in de rij. De tijden in de voorvlucht gaven aan dat de duiven in Den Helder tussen 11-45 en 11-50 moesten vallen, het werd iets later, de snelheid werd door de Noord Westen wind flink getemperd, richting Noord Noord Holland.
Het werd door de buien een concours met een grillig verloop, maar ook hier een winnaar .
Queivrain jd :
Peter ( Schoonhoven) met de 3-9226767 tijd 11.56.38, 1183.833 mpm. ook plek 2 en 4 voor Peter, op de 2e plek Ad ( van Kesteren),  het bijzondere is dat de eerste drie duiven uit het zelfde kweekkoppel  (Pietertje) komen van Ad ( van Kesteren), 5 en 6 Peter ( Crans), 7 Henk ( Pijper), 8 Hofman/Regtop, 9 en 10 Piet (Valk).
Het concours staat 38 minuten open en er moesten bij het afslaan hier en daar nog wat duiven komen. Dit was tevens de laatste jd vitese en de kampioenen staan op de site van PV Den Helder.
Chateauroux: De losplaats Argenton was bezet en  werd ingewisseld voor Chateauroux wat weinig km scheelt. Het is toch verbazend hoe oude duiven met regen buien om kunnen gaan, eenmaal op koers gaan ze door, dat blijkt wel aan de aankomsten, en ook de zuid westen wind heeft hier aan bijgedragen.
De eerste duif werd geconstateerd door Cees ( Nagel) ring nr 2-8356115 1670,683 mpm, ook 5 en 7 voor Cees, op 2, 4,6,8 en 9  Peter ( Crans), 3 en 10 Ad ( van Kesteren)
Een vlot concours wat bijna 1 uur open staat en weinig tot geen verliezen.
Hiermee is het oude duiven seizoen afgesloten en zijn de Fond kampioenschappen bekend, deze staan op de site van PV Den Helder.
Rest alleen nog de jonge duiven midfond waar a.s. donderdag voor ingekorfd kan worden en starten de navluchten a.s. vrijdag vanuit Roosendaal, hoewel er eerst nog a.s. maandag een africhting plaats vindt, het word wel krap voor de navlucht jonge duiven die nog geen container van binnen hebben gezien, het is te hopen dat het weer meewerkt a.s. week.

Tot volgende week.
Uw reporter