Verslag: F35/N35                                                             Pt St Maxence/Quievrain
Aantal duiven: 281/374                                                    Aantal liefhebbers: 17/22
Lostijd: 10u00  /10u30                                                      Wind en weer: weinig later NO.
Afstand: 433/292km

Het leek erop dat we Zaterdag een redelijke vlucht zouden krijgen, alleen in de ochtend last van nevel en laaghangende wolken.
Inderdaad op de dag van lossing,  dus wachten tot de nevel opgelost zou zijn en met een lichte Zuid oostelije wind die later in Nederland zwak Noord Oost werd, zijn de duiven gelost.
Tijdens het inkorven op beide vluchten vlogen de veren in het rond en was duidelijk dat de diverse duiven de pluimen niet meer vasthouden, dus wordt het tijd om de duiven rust te gunnen en goed door te laten ruien.
Quievrain Dit is altijd een lossingplaats waar de vluchten nooit soepel van verlopen, ook nu er nog een , gelukkig, zwak zuid oosten windje waaide kan je een moeilijke vlucht verwachten.
Volgens de tijden in de voorvlucht,  zouden we in Den Helder rond 14u25 moeten klokken, maar met  de toenemende Noord oosten wind zou dit wel eens flink later kunnen worden,
De eerste duif werd geconstateerd door Piet ( de Boer) met de 1-1096141, tijd 14.37.12, 1182,193 mpm, ook plek 10 voor hem, 2 en 8 Geert ( de Vries), 3,5 en 6 Comb Hoffman/Regtop, 4 Rens ( v/d Zijde), 7 Piet ( L’Istelle) en 9 Peter ( Crans).
Het bleek een moeizaam concours te zijn, staat ruim 3 kwartier open, wat veel te lang is voor een vitesse navlucht, en hier en daar nog wel wat duiven onderweg.
Pt St Maxence  Ook hier een pittig vluchtje , over een afstand van 433 km,  met in Nederland een Noord Oosten wind, dus de Fond jongen kunnen zich laten zien en dat gebeurde ook, het was Peter (Crans) die 12 minuten los zat met de 3-9228464 tijd 16,02,29, 1192,864 mpm, ook de plekken 3,4,8 en 9 voor hem, en 2,5 en 7 voor de andere Peter( Schoonhoven),   6 Geert ( de Vries), en op de 10e plek Cees ( Nagel)
Het concours staat een kleine 50 minuten open en er waren nog wel wat duiven onderweg, die inmiddels het thuisfront wel bereikt zullen hebben.
Dan op naar de laatste wedvlucht midfond JD vanuit Fontenay,  met een afstand van 557 km wat een echte Fondvlucht is voor onze junioren. Nu lijkt het erop dat de animo behoorlijk laag is en ook de weersvooruitzichten zijn dusdanig dat de donderdag, vrijdag en zaterdag tropische temperaturen in het vooruitzicht zijn, dus zal zeker het hitte protocol in werking gaan treden, dus houd de sites van de NPO en Noord Holland in de gaten omtrent de berichtgeving hierover.
Dit zal ook gelden voor de laatste navlucht vanuit Niergnies.

Tot volgende week.
Uw reporter