Verslag: F36/N36                                                             Lennik
Aantal duiven: 92/115                                                      Aantal liefhebbers: 9/10
Lostijd: 09u30                                                                 Wind en weer: weinig variabel
Afstand: 242km
Vanwege een uitzonderlijke warme week en weekend trad het Hitte protocol in werking, de afdeling had dit woensdag afgegeven en onze afdeling heeft hier prima op gereageerd door de vluchten c.f. het hitte protocol aan te passen. Echter later bleek dat het hitte protocol alleen gold voor het transport, dus meer ruimte in de container en aantal duiven in de boxen minderen. Achteraf gelukkig want om met deze hitte een afstand van 557 km te vliegen voor de jonge duiven kunnen we onze jonge duiven niet aan doen. Dus moesten we inkorven op 2 verschillende vluchtcodes en zorgen dat er geen oude bij de jonge ingekorfd worden. Maar dat was wel aan de inkorfcommissie toevertrouwd , alles verliep vlekkeloos.
Dus dan maar hopen dat de duiven vroeg gelost konden worden, maar dat zat er niet in want er zou ochtendmist komen en dat klopte ook in de vroege morgen hing er een dikke deken van grondmist over het land, die echter snel oploste en tussen 9 en 9u 30 was de lucht al aardig opgeklaard. De duiven zijn om9 u 30 gelost jong en oud te samen en c.f. de tijden in de voorvlucht zouden deze in Den Helder rond 12 u 25/30 moeten arriveren, maar zoals al het hele jaar, komen we weer 10 minuten te kort op de voorvlucht.
Lennik Oud F 36  De eerste duif arriveerde bij Peter ( Schoonhoven) met de 3-9228236 tijd 12.35.00, 1308,862 mpm, ook plek 4 voor hem, Peter heeft dit jaar wederom een super jaar , doet op alle disciplines mee met de top. Op 2, 5, 9 en 10  Geert of moeten we zeggen Johan ( de Vries) goed ingelichte bronnen vertellen dat Johan de regie over heeft genomen en dat Geert alleen maar de opdrachten mag uitvoeren, en dat heeft zeker resultaat, de laatste weken gaan de duiven van Geert als een trein, 3 en 9 Cor ( Limmen) die altijd denkt dat hij te laat zit, maar toch weer 2 bij de eerste 10, 6 en 7 Hoffman/Regtop die  4 van de 4 in de prijzen draait.
Het concours staat 16 minuten open en er zijn weinig tot geen achterblijvers, de duiven kwamen goed naar huis, wel wat dorstig maar dat is logisch met dit warme weer, en waren zeer snel weer op peil.
Lennik NV N 36  De duiven voor de navlucht zijn gezamenlijk gelost met de jonge duiven en ook hier was het weer Geert ( de Vries) die domineerde, nr 1 ring nr 3-9229222 tijd 12.35.18, 1307.462 mpm ook de plekken 5,6,9 en 10 voor Geert, 2 Piet ( de Boer) die zijn visite kaartje heeft afgegeven op de navluchten, dus volgend jaar kunnen we weer rekening met hem houden, 3 Cor ( Limmen) daar heb je hem weer, 4 Teun ( Ruiten), 7 en 8 Hoffman/Regtop
De 115 prijzen zijn in 20 minuten verdiend en weinig tot geen achterblijvers.
De laatste kampioenschappen zijn verdient en te bekijken op de website van PV Den Helder.
Dit waren dus de laatste 2 wedvluchten van het jaar, een jaar waar het weer een belangrijke rol voor onze duiven heeft gespeeld, in het voorjaar een aantal pittige vitesse vluchten en later in de zomer vluchten, waar het hitteprotocol in werking gesteld moest worden, en  moeilijke eerste jd africhtingen, we zullen ermee moeten leren leven dat het weer steeds meer invloed gaat krijgen op de wedvluchten.

Hopelijk tot volgend jaar                                                                    
Uw Reporter