Overnacht seizoen 2019

Het overnacht seizoen is ook alweer begonnen, al is het nu vanaf achter de vergadertafels.
Maar voor we het weten zijn de duiven alweer aan de verplichtte opleer of te wel tranings vluchten begonnen.

Voor de overnachters heeft het afgelopen vergaderseizoen niet al te veel opgeleverd, zeg maar gewoon we zijn erop achter uit mee gegaan. Enige is dat er weer invliegduiven komen dat is goed gekeurd, zij het dat ze wel geregisterd moeten worden, maar niet meer in de concoursen hoeven te worden opgenomen, dus men hoeft ook niet meer op de concours dag te komen afslaan. Men kan gelijk na inkorving, nadat ze zijn ingelezen, weer afslaan zodat men niet hoeft te komen op concoursdag.

Het programma is ook bekend geworden van de Nationale dan wel sector vluchten maar ook van de ZLU.

Ook is de neutralisatie tijden aangepast naar het oude systeem.

Het ZLU programma is als volgt

                       Los:                                                        

Pau                 21 juni                                                      

Agen              28 juni   oud en jaarlingen                                                       

Barcelona       5 juli

St. Vincent      12 juli

Marseille        19 juli

Narbonne       26 juli

Perpignan        3 aug

Middag / Ochtend lossingen

                                        Los

St Vincent Nat.....        18 juni  geen jaarlingen

Bordeaux Nat/sec        25juni

Agen Nat/Sec......        06 juli     ochtend lossing

Dax Nat...............        13 juli

Cahors Nat/Sec..        27 juli

Bergerac.............       03 aug     

Dan is er ook nog dagfond vlucht Nationaal Chateauroux op zaterdag 6 juli en inkorven op donderdag 4 juli , hier zullen wij ook de attractie en de vlucht verzorgen, let wel inkorven bij het NIC als u daaraan wilt meedoen, zelfde geldt ook voor Fontenay jonge duiven.

Zoals elk seizoen zullen wij van NIC deze vluchten, die van de middag en ochtend, inkorven zoals elk jaar, de duiven zullen ook dit jaar weer moeten worden aan geleverd in het NIC Alkmaar, en de prijzen per duif zijn iets verhoogd, maar dit is niet met 10 of meer percentages maar 1 of 2 cent.

Rest is allemaal zelfde gebleven. Dat is een voordeel dat de stichting Afdeling 5 ons wederom gaat vervoeren, en ook dat we ook weer in de grote manden vervoerd zullen worden.

We hebben het seizoen 2019 weer organisatorisch geregeld, qua bezetting en ook de attracties enz. dit doordat onze centrum leider heel ernstig ziek is en dit zijn laatste seizoen gaat worden. We zullen daarom op zoek moeten naar een nieuwe centrum leider, dus laat uw gedachten er eens over gaan, als we volgend seizoen maar een nieuwe centrumleider hebben.

Voor de 1e prijs winnaar is er elke vlucht een bos bloemen, beschikbaar gesteld door pv Den Helder. Ook is er weer de tradionele tafel met prijzen, zoals duivenvoer enz. net zoals andere jaren. Maar ook elke vlucht een gratis boodschappenmand , die slechts maar een keer per deelnemer is te winnen.
Ook kunt u weer zetten voor de knaak, 2.50  euro onbeperkt inzetten, gaat af in 2/3 om 1/3. HWH , kosten 1 euro, deze gaat in ene af.

Ook zal de bon voor een jonge duif van Jan Sevenhuysen worden verloot, dit door lootjes te verkopen en de trekking op de prijs uitreiking. Dit zal gebeuren op de vlucht van Agen  of Bordeaux, dit om gezondheidsreden van de schenker.

Ook dit jaar weer de special poule inleg 0.25 euro cent , voor de worst en of kaas dan wel bij voldoende intekening alle twee.

Ook zijn er gratis te winnen rol containers op de vluchten Nat. Chateauroux, Fontenay jonge duiven en op Agen.

De duiven zullen weer door Richard Blokker naar Alkmaar worden gebracht samen met Klaas Sluiter. Bij verhindering zal Leo Pronk of M van Geel deze overnemen. Rekenaar is wederom Marcel van Geel. Prijs per duif op de marathonvluchten zal zijn 2.85 euro, bij verandering zullen wij dit moeten bij stellen.

Voor de dagfond en jonge duiven Fonteneay zijn de normale prijzen van kracht.

Voor het seizoen 2019 hoop ik u allen op alle vluchten weer te treffen in ons NIC, zodat we met zijn allen de strijd weer kunnen aan gaan met elkaar, sportief gezien natuurlijk, zet uw beste beentje voor op hoop dat we in noordkop weer vele vroege prijzen zullen draaien en allen tevreden zijn als het seizoen weer ten einde is.

Wens jullie allemaal heel veel speel vreugde en plezier met onze geweldige sport en duiven, en ga voor vele kopprijzen,

SUCCES ALLEMAAL....

                                                                                                        

 

Met vriendelijke groet,
Voorzitter M.van.Geel