N.I.C. NIEUWS 2023

 

 Seizoen 2023 NIC Den Helder Overnacht

Zondag 30 juli hebben we de duiven geklokt en een uitslag gemaakt, de laatste middaglossing van dit jaar. Was een zwaar jaar voor de duiven, in de leerperioden vaak koud en guur, daarna een plotselinge ommekeer in het weer van koud naar zeer warm om niet te zeggen heet. Daar hadden heel veel duiven moeite mee. Er zijn dit jaar ook heel veel duiven verspeeld.
Maar tot we begonnen met Bordeaux was het zeer heet en een matig verloop, st Vincent had ook met een zeer traag verloop te maken. Morgenlossing Bordeaux, waar voor het eerst de jaarlingen mochten worden ingekorfd, was er ook een met beginnen op 20.15 uur en de volgende ochtend pas de laatste prijsduif. Maar de Cahors die volgde was van het zelfde laken een pak, ook beginnen op dag 1 en pas de laatste prijsduif de volgende dag, zelfs met de weinige duiven die mee waren. Daarna Tarbes, een zware vlucht, ook het aantal kilometers wat de duiven moesten verteren, een traag verloop, en slecht 33 duiven in concours, was er een waar ook vele duiven van weg bleven en ook de dagen erna niet terug keerde. Bergerac was alweer de laatste en na een dag langer over staan gingen de duiven op zaterdag los, iedereen verwachtte nachtelijke aankomsten, die waren er ook in de voorhand, maar op enkele vroege duiven was het op een gegeven moment zelfs even stil met de meldingen, maar op een gegeven moment vielen de duiven als zand  zodat we vroeg in de middag konden afslaan.
Weer een seizoen overnachting achter de rug, daarom wil ik namens alle deelnemers de heren Jan.Scheer en Willem Ruiten bedanken voor hun inzet tijdens de inkorvingen en het afslaan, wat moeten we zonder hen, maar ook de mannen die zijn mee gereden om de duiven aan te leveren , bedankt.
We gaan de stille tijd weer in, goed is om eens na te denken voor het volgende seizoen, budget proberen te verkrijgen voor de gratis prijzen en wellicht andere iniatieven voor vergroting van de toch al grote prijzen tafels. Daar hebben we de hele winter voor, maar alles wat je vroeg kan doen is alvast geregeld, laat dit niet op een man neer komen maar bedenk iets alle ideeen zijn daarvoor welkom. Alle deelnemers ook bedankt dat jullie NIC Den Helder hebben gewaardeerd en de kampioenen ook van Harte Gefeliciteerd met jullie kampioenschappen.
De kampioenen staan vermeld op de website van het NIC, tot op de huldiging op de kampioenendag van P.v. Den Helder.
 

Nic Den Helder Middaglossingen en andere Nationale en sectorale vluchten

Het seizoen 2023 is alweer even bezig met een aantal pittige vluchten achter de rug. Dus staan binnenkort de eerste vluchten van het N.I.C. op het programma. Te beginnen met wedvlucht Bordeaux en een week later nationaal St Vincent. Ook dit jaar heeft de afdeling ons aangewezen als inkorf centrum van de 'Noordkop'. Dat gaan wij weer zo goed mogelijk proberen in te vullen. De rest zal ongeveer hetzelfde zijn als voorgaande jaren. Alleen zullen ook hier de prijzen iets duurder worden als vorig jaar, Ook wij moeten mee gaan in de situatie in ons land waar alles duurder wordt. Voor de NIC inkorvingen zijn opgaves nodig van de liefhebbers, Wij moeten namelijk doorgeven met hoeveel manden wij komen, dit is een zeer belangrijk item voor ons. Dit geldt ook voor de middaglossingen, geef uw duiven die mee gaan door aan de centrumleider M.van.Geel., 06 34850142 of 0223 646775, zodat wij van te voren weten wat voor vervoer er moet worden geregeld om de duiven naar Wormerveer te brengen. Ook belangrijk om te weten of er wel genoeg inkorvers aanwezig zullen zijn, 7 man is het minimale , vandaar het belang van te voren op te geven..

We zullen de middaglossingen weer inkorven van 18 tot 19 uur, om ze daarna af te leveren in Wormerveer.                

Voor de eerste prijs altijd een bos bloemen, verder de worst en de rollades waar voor gezet kan worden, Ook hebben de eerste vijf een prijs, een baal voer enz... dus niet meer voor alle inkorvers. De duifprijs is ook aangepast per vlucht, Dat kan afhangen hoeveel dagen mand onze duiven krijgen per vlucht.

Het melden per duif voor de overnachters blijft wel gehandhaafd, dus elke duif melden. Voor de jongeduiven komen we later op terug, want daar is ook compuclub live een instrument voor.

Ook kan men vanaf dit jaar thuis afslaan, maar laten we zoveel mogelijk naar het verenigingslokaal komen want de winnaars verdienen ook hun aandacht, en ook als u er niet bent gaat de gratis prijs die u heeft verdient naar de volgende. Mochten er om wat voor reden dan ook veranderingen plaats vinden zullen wij dit publiseren op de NIC pagina van de website.

Verder wens ik alle deelnemers heel veel succes dit seizoen, zorg dat wij als NIC dieverse keren in de kop van de uitslagen komen te staan !

 

 Dagfond programma 2023
 los: station:
 Zaterdag 27 mei 2023 Fontenay sur Eure
 Zaterdag 10 juni 2023 Chateaudun
 Zaterdag 24 juni 2023 Bourges
 Zaterdag 8 juli 2023 Chateauroux (Sector GP)
 Zaterdag 22 juli 2023 Issoudun (Nat)
 Zaterdag 5 augustus 2023 Argenton
 NPO Marathon programma 2023
 inkorving: los: station:
 Dinsdag   6 juni Vrijdag   9 juni Bordeaux
 Dinsdag 13 juni Vrijdag 16 juni St.Vincent (Nationaal GP)
 Dinsdag 27 juni Vrijdag 30 juni Bordeaux (Ochtend lossing)
 Dinsdag    4 juli Vrijdag   7 juli Cahors
 Dinsdag  18 juli Vrijdag 21 juli Bressols / Tarbes
 Dinsdag  25 juli Vrijdag 28 juli Bergerac (Nationaal GP)
 ZLU Marathon programma 2023
 inkorving: los: station:
 Maandag 19 juni Vrijdag 23 juni Pau
 Maandag 26 juni Vrijdag 30 juni Agen
 Maandag   2 juli Vrijdag   7 juli Barcelona
 Maandag 10 juli Vrijdag 14 juli St.Vincent
 Maandag 17 juli Vrijdag 21 juli Marseille
 Maandag 24 juli Vrijdag 28 juli Narbonne
 Maandag 31 juli Vrijdag 4 augustus Perpignan
Jonge duiven programma 2023
 los: station:
 Zaterdag 19 augustus 2023 Morlincourt
 Zaterdag 26 augustus 2023 Pont st Maxence (Gp)
 Zaterdag 02 september 2023 Nanteuil
 

                                                                                                        

 

Met vriendelijke groet,
Voorzitter M.van.Geel