logonieuw

Postduivenhoudersvereniging 'Den Helder' (1314) aangesloten bij Afdeling 6 Noord Holland.
Op deze website kunt u alle informatie vinden van P.v. Den Helder, Tevens worden hier de uitslagen & (tussen)standen gepubliceerd.
Ook kunt u hier informatie vinden over de diverse activiteiten die in onze vereniging georganiseerd worden.
Op het Forum proberen wij de actuele wedvlucht informatie te verzamelen en te plaatsen, U kunt hier ook zelf berichten plaatsen.....

Veel plezier op onze website.....

Met vriendelijke groeten,
Bestuur P.v. Den Helder

 

 

 

 

 

 

Beste sportvrienden en -vriendinnen,

Afgelopen zaterdag ging het over Pont Saint Maxence. Het verloop van de vlucht liet een wisselend beeld zien met onregelmatige aankomsten, maar zo te horen toch vrijwel alles thuis. Het wordt ondertussen een verrassing als we een keer gaan vliegen met wind uit een andere richting dan NO en welke duiven zich dan gaan laten zien. Voorlopig blijft het NO volgens al onze weermannen en – vrouwen, dus schakelen naar een andere zender in de hoop dat de voorspelling daar beter is, heeft geen nut. Zaterdag worden het overigens ingekorte vluchten ( duiven gaan terug naar Lennik en Fontenay volgens de laatste berichten).

Op Pont Saint Maxence was Loek Spaans de man waarvan alle sterren goed stonden. Eerste in  Kring 1 met zijn eerst getekende en daarbij een reeks topspelers (Peter Crans, Jan Ooyevaar, Chiel de Wit, Lex Udo, Bart Schoolderman, Ad v/d Eijk, Comb. Hoekstra, Cor Limmen, enz. enz) te vlug af. Dat is goed voor de bloemen, voor de HWH, maar ook de voerbon voor de 75e duif in de kring wordt binnen gehaald. Bij deze gefeliciteerd namens de Attractiecommissie, en het geld voor de diverse prijzen gaat richting de penningmeester van de Meteoor.

Komend weekend Vitesse, Dagfond en Fond. Bij deze iedereen veel succes gewenst !

Peter Witte

Actueel nieuws Leden P.v. Den Helder, U moet hier voor inloggen. Kijk bij categorie Bestuur P.v. Den Helder.

Aanpassing vliegprogramma i.v.m. vogelgriep 05-07-2022.

Beste Leden, Verenigingen,

Zoals eerder gecommuniceerd zal als gevolg van de uitbraak van de vogelgriep het vliegprogramma aangepast worden. Op basis van informatie over eerdere uitbraken van vogelgriep in Nederland en na contact met het NPO is de verwachting dat het vervoersverbod op 6 augustus opgeheven zal worden met hierbij de opmerking dat er tussentijds geen nieuwe uitbraak moet plaatsvinden. Vanaf deze datum kunnen de getroffen leden dus weer starten met het vervoeren en dus opleren van de duiven. Om ervoor te zorgen dat vooral de jonge duiven van deze leden alsnog een goed opleerprogramma kunnen krijgen waarbij als gevolg van tijdsdruk geen onnodige risico's genomen hoeven worden hebben wij het vliegprogramma enigszins aangepast. Door deze aanpassing hebben de getroffen leden meer tijd om hun jonge duiven zelf af te richten voordat ze met de door de afdeling georganiseerde africhtingen en wedvluchten mee gaan. 

In bijlage vinden jullie de aanpassing van het vliegprogramma. In de aanpassing is rekening gehouden met het vergaderbesluit d.d. 04-03-2022 waarin aangenomen is dat het officiële vliegprogramma in het weekend van 10-09-2022 moet eindigen. 

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Afdeling 6 Noord-Holland


Klik hier voor het aangepaste programma....

Hallo allemaal, Sinds dinsdag 30 november is er een AED in de vereniging geplaatst, hij hangt voorin de zaal naast de brandblusser. Het apparaat is zeer gebruiks vriendelijk, nog net niet van een kind kan de was doen maar heel makkelijk. Er zijn twee gecertificeerde aanwezig geweest, die bereid zijn om om u uitleg te geven hoe het e.e.a. werkt. Tevens is er voor een ieder een gebruikers menu aanwezig, we zijn er blij mee, maar hopen van ganser harte dat wij hem nooit hoeven te gebruiken. O ja blijft van de kast af, want anders gaat het alarm af. Hieronder vindt u een filmpje voor de instructie video van de AED.Met vriendelijke groet,
Bestuur P.v. Den Helder