Vandaag vrijdag 11 augustus 2017 is van  ons heen gegaan Eef. Wassenburg.  

Eef was  oud lid van onze vereniging, , daar waar  Wilma altijd bij onze vereniging lid is gebleven. Eef was een gepassioneerd mens, wat betreft de duiven en alles wat er maar mee had te maken, en daar ging hij dan ook helemaal vol voor, het kon hem niet schelen wat een ander daarvan vond, zogezegd door roeien en ramen heen, alleen met het doel presteren met de duiven. Je kan over hem zoveel schrijven, maar daar is dit moment nu niet voor, hij heeft maar 52 jaar oud mogen worden, na een toch wel heel roerige laatste periode.

Eef was begonnen met de jonge duiven op te leren en zoveel mogelijk aldoor weg te brengen, hij zou met zijn jongen dit jaar presteren, maar na de eerste twee vluchten moest hij weer naar zee, maar tijdens het inkorven van de vlucht werd duidelijk dat hij donderdagnacht weer thuis was gekomen, grieperig en denkend aan een bloedvergiftiging, maar dat bleek niet zo te zijn, vrijdag in de loop van de dag verslechterde zijn toestand zo, dat hij werd opgenomen in het ziekenhuis in Den Helder. Zaterdagavond werd hij geopereerd aan zijn arm en zondag middag nogmaals en zijn toestand bleef verslechteren, zodat hij maandag na nog een operatie is overgeplaatst naar het Rode Kruis ziekenhuis te Beverwijk. Daar moest de familie ook blijven daar zijn toestand aldoor kritiek bleef. Er is daar met man en macht geprobeerd om hem te helpen dit te overwinnen, maar vrijdag kwam het bericht dat er voor Eef geen heil meer  zagen door te gaan met hem te behandelen. Na inkorving is dit aan de aanwezige leden medegedeeld, dat de behandeling om 18.00 uur zou worden gestopt.

                                    Eef is om 19.40 ingeslapen.

Een markant mens is van ons heen gegaan, dat mag je gerust zeggen, als hij in de buurt was gebeurde er altijd wel wat. Ook een visserman in hart en nieren, hard werken op de kotter, vanaf jongs af aan, ook daar is nu een eind aan gekomen. Als klein jongetje werd hij al besmet met het duiven virus, en dat is altijd bij hem blijven hangen, gepassioneerd zoals je er maar weinig tegen komt, altijd geweest, dingen waar andere niet aan dachten, ging hij helemaal voor. Wij zullen hem missen, langs deze kant willen wij Wilma de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe wensen de komende tijd, ze zullen dat nodig hebben, met zo’n groot verlies.  

Bestuur en leden van P.V. "Den Helder "
Klik hier voor de rouwkaart.